Mijn Vroegere Werk

Met een vriend liep ik over de Eendrachtsweg en passeerde het pand waar ooit het expeditiekantoor was gevestigd waar ik ooit werkte. Het bedrijf is veranderd van locatie, het pand is veranderd wat betreft inwendige aardrijkskunde en ik zelf ben ook niet helemaal dezelfde meer.
Ik heb er 7 jaar gezeten. Dat is niet helemaal waar. Al werkte ik ongeveer 7 jaar bij dat bedrijf, het bedrijf heeft niet al die tijd op de Eendrachtsweg gezeten, en ik heb niet altijd op één afdeling gezeten. Zelfs 2 jaar in de buitendienst zodat van een afdeling niet eens sprake was. Maar kort samengevat zat ik daar 7 jaar. Hou dit even in gedachten.

Ik begon er als brommerboy, reed documenten door de stad naar banken en scheepvaartbedrijven. Ik had 2 collega's die hetzelfde deden. Het speelt lang voordat internet de wereld overnam. De indeling van de routes werd in overleg gedaan, of eventueel bepaald door de man die de monsterkamer beheerde, meteen een goed excuus om ons daar te stationeren. De monsterkamer was gevestigd op de onderste verdieping van het pand. Eigenlijk nog onder de onderste verdieping, de kelder bijna. Als je tussen 2 ritten door in het koffiehok zat, keek je tegen de knieën van voorbijgangers aan.

Nu is het pand heringedeeld, er zijn (luxe, geloof ik; zo heb ik het althans ooit horen worden omschreven) woonhuizen van getoverd. Maar die onderste verdieping - terwijl het toch ongetwijfeld bij een woonhuis hoort - daar is nog altijd niets mee gedaan. Rommelhok is voorzichtig uitgedrukt, het is een enorme opslagplaats voor teringzooi. Het ziet er niet uit.
In het passeren wees ik mijn vriend hierop en ik voegde eraan toe dat ik daar beneden 7 jaar had zitten werken. Ik had niet in de gaten dat er net een mevrouw naast ons liep. Zij schrok op, keek mij aan, keek naar beneden door het kelderraampje, en sloeg haar hand voor haar mond, waarachter desondanks toch duidelijk te horen was: Oh meneer, wat erg, ik dacht dat zulke dingen alleen in India of China voorkwamen.

lutek Zaterdag 05 September 2015 at 5:25 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.