Goed Nieuws en Slecht Nieuws

Het goede nieuws is dat in Winconsin een groenborstmangokolibrie (Anthracothorax Prevostii) is gespot. Die laat zich weleens in Mexico zien, en soms ook in Arizona, maar zo hoog als Wisconsin is ze nog nooit waargenomen.
Het beestje zit gezellig bij iemand in de tuin te kamperen, en heeft het er reuze naar de zin.
Zelf heb ik een exemplaar in Costa Rica gezien, zie foto...

Het is de vraag of het beestje door heeft dat het al bijna herfst is en het nu echt de hoogste tijd wordt om terug naar het Zuiden te vliegen. Het zou een winter zeker niet overleven.

Ondertussen zijn er honderden vogelaars die zich vanuit heel de VS naar Beloit, Wisconsin spoeden om een glimp van het vogeltje op te vangen. Ze gaan zich daar allemaal geweldig in de weg zitten en niet alleen zichzelf maar ook de groenborstmango. Het is niettemin goede omzet voor mevrouw Salzberg in wiens tuintje zich dit alles afspeelt. Het gerucht gaat dat haar overbuurman van nummer 76 wel eens met een verrekijker bij haar door het slaapkamerraam zit te gluren, maar dat is niets bij wat haar deze week overkomt. Wij wensen haar veel sterkte en hopen dat ze er beter van wordt, in ieder geval financieel.

Het slechte nieuws komt uit China, waar melding wordt gemaakt van een drastische afname van de hoeveelheid Chinese kuifsternen (Sterna Bernsteini). Binnen 5 jaar zal die uitgestorven zijn. De eieren van deze stern worden als delicatesse beschouwd. In China sterft zowat elke maand wel een diersoort uit, dus om nu te beweren dat dit nieuws is, is wat hooggegrepen. Maar laten we, nu het nog kan, eens kijken hoe dit beestje er precies uitziet.


Die kuif kan natuurlijk echt niet meer. Hallo zeg, we leven in 2007, je moet wel een béétje met je tijd meegaan. Nee, hij heeft het aan zichzelf te wijten. Op deze manier tel je niet meer mee.

Misschien is het deze vogel aan te raden eens naar Wisconsin te vliegen. Er schijnen daar achtertuinen te zijn waar alle beesten welkom zijn. Zo is er laatst een ijbeer en een walvis bij iemand in de achtertuin gezien. Ze verveelden zich een beetje, hun speelkameraadje, het laatste exemplaar van een Baiji (Chinese rivierdolfijn), is enkele maanden gestorven. Maar er wordt binnenkort een Amoerpanter uit Rusland overgevlogen. Daar kijken ze vol spanning naar uit. Intussen doden ze de tijd met kaarten, Nintendo, alcohol en gluren naar de buurvrouw.
lutek Zaterdag 22 September 2007 at 4:56 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.