Hoera, Het Is Een

Vorige week is een collega van mij vader geworden van een ongetwijfelde wolk van een dochter. Wij feliciteren hem daarmee van harte. Het gezin X is nu met zijn viertjes.
Niettemin is het natuurlijk zijn vrouw geweest die de grootste bijdrage heeft geleverd, zo gaat dat nu eenmaal. Je kunt als man puffen tot je een ons weegt, maar het is de vrouw die de langste adem heeft.
Omdat ik vind dat in de eerste paar weken of maanden het copyright op de nieuwe lichting geheel bij de ouders ligt, zal ik hier geen foto van de pasgeborene plaatsen. Ik kan echter wel iets anders laten zien.

We... "we" zijn de collega's die op kantoor zitten en hard doorwerken, al dan niet puffend... we kregen te horen dat de nieuweling maarliefst 9 pond woog, schoon aan de haak.
9 pond, dat is nogal wat.
-Is dat zo veel dan, 9 pond? vroeg collega 1
-Nou en of dat veel is, zei collega 2
-Ik woog nog meer dan 9 pond, zei collega 3
-Ik gooi met een 13-ponder, zei collega 1 die regelmatig op de bowlingbaan te vinden is
-Het is meer dan een krat bier, maar dan zonder het statiegeld, zei collega 2 die als het om alcohol gaat opeens verbazend goed kan rekenen.
-Laten we de proef op de som nemen, sprak collega 3 wijze woorden.
En aldus geschiedde.

Aha! 9 pondspakken, dat is dus ehhh... 9 pond!
Toch nog zwaar, 9 van die ponden bij elkaar

Op bovenstaande foto's zien we - tot op de gram nauwkeurig als we meneer Egberts mogen geloven - hoeveel 9 pond precies is. Collega 1, 2 en 3 waren het snel met elkaar eens dat we niet in de schoenen hadden willen staan van de nieuwe moeder, mede omdat zij slechts maat 35 draagt. Vol ontzag vervolgden de collega's de dagelijkse werkzaamheden. Het werd nog een lange en warme dag.
lutek Woensdag 26 September 2007 at 10:31 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.