Vergeet niet je Camera Niet mee te Nemen

Die natuur hè, daar heb ik nou al zo veel over gehoord en gelezen, ik moet dat toch eens van dichtbij gaan bekijken. Hoe zit dat nu met die natuur en dat natuurschoon. Ik wil daar het fijne van weten.
En alzo geschiede.

Op een goeie dag in Oktober, waarop niets van Global Warming te merken was, trok ik er op uit om Het Park bij de Euromast aan een grondige inspectie te onderwerpen. Al die bomen en dat gevogelte, dat waait en dat vliegt maar heen en weer. Kan dat allemaal zomaar?
Het bleek te kunnen, heel goed zelfs. De natuur trok zich weinig van mij aan, wat mij goed uitkwam met het oog op genoemde inspectie. Ik had alleen geen fototoestel bij me, dat was jammer. Een beroemde filosoof heeft eens gezegd dat je meer ziet wanneer je minder je best er voor doet. Hij had het dan wel over een geheel ander onderwerp, maar toch.

dit is de plek waar de eerste foto moet staan
jammer dat ik geen foto heb om te plaatsen
dat zei ik al reeds, maar deze 'lege' plek bevestigd dat nog maar eens met nadruk

Er gebeurde van alles om me heen. Zo had ik wel eens van een afstandje 4 aalscholvers op de kale takken hoog boven het water zien zitten, maar nu zaten er maarliefst 6 (uitroepteken!) Het was ongehoord. Een invasie. Een colonie.
En even later kwam er een reiger op me af gevlogen. Ging die me aanvallen? Ik liep heel langzaam verder over het pad. De reiger liep een stukje met me mee, me schuin aankijkend, of ik misschien een visje voor hem had. Nee, ik had geen visje.
We liepen nog 10, 20 meter naast elkaar verder over het pad. Toen nam hij weer afscheid. Hij zwaaide met zijn vleugels, tot ziens.
Misschien kwam hij mij inspecteren in plaats van ik hem.

hier had de tweede foto moeten staan
een reiger zo dichtbij, dat zie je niet iedere dag
toch wel jammer dat de camera thuis lag :-(

Plotseling liep ik tegen een boom aan. Au! Die had ik zo snel niet aan zien komen. Het was een paardekastanje. De boom zag er niet zo florisant meer uit, maar had wel een beter seizoen achter de rug dan de laatste 4 jaar. Op de een of andere manier heeft de paardekastanjemineermot dit jaar niet toe kunnen slaan. Dat pokkebeest heeft vorig jaar zelfs de beroemde Anne Frank-boom om zeep gebracht. Hoe durft hij!? [verbolgendheid nog an toe]
Nee, de boom had het uitstekend naar de zin, en schudde om dat kracht bij te zetten nog eens flink met zijn takken. Niet zo slim, want zodoende vielen heel wat bladen af.

de foto-grap is nu wel gemaakt - hier dan een archiefportret van een aalscholver

Ik liep verder en zag een eend die geen eend was. Hij hield het midden tussen een smient en een wintertaling. Zijn verenkleed was niet volgens het boekje, hij had maar wat in elkaar geflanst. Mogelijk was er opzet in het spel, mogelijk wilde hij niet determineerbaar zijn. We zullen het nooit weten. Een minder beroemde filosoof heeft eens iets gezegd wat ik hier nu niet zal herhalen, omdat het niets met dit verhaal te maken heeft.
Ik neuriede The Trees van Rush en liep Het Park uit. Ik had genoeg natuur voor een hele maand gezien. Volgende keer komt die natuur maar eens bij mij buurten in plaats van andersom. Ik blijf niet aan de gang.
lutek Zaterdag 27 Oktober 2007 at 2:23 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

beheerder Schoonoord
Beste bezoeker van Schoonoord,
De "eend die geen eend is", is een mandarijneend.
Met vriendelijke groet
beheerder Schoonoord, - 01-11-’07 18:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.