Koffie

Toen vanmorgen de wekker ging, stond ik niet direkt op. Even later ging de wekker weer - hij wilde me kennelijk iets duidelijk maken - maar opnieuw negeerde ik hem. Nog iets later gaf ik eindelijk gehoor. Ik hield hem tegen mijn oor en zei 'Hallo'.
In ging een kwartiertje in bad liggen. Na een half uur was het kwartier voorbij en belde ik naar kantoor. Het was weer zover, ik had me verslapen.


Deze week is het me niet 1 keer gelukt om precies op tijd te zijn. Meestal red ik dat wel, 2 of 3 dagen van de week, maar nu niet. Nog niet. Mijn 'Goedemoggel' werd begroet met andere 'Goedemoggel's. Ik zette een bakje Senseo met een gebruikte coffee-pad. Daarna zette ik een bakje Senseo met een verse coffee-pad en voegde daar suiker aan toe, alsmede het suikerzakje zelf. Ik pakte melk uit de koelkast. Mijn voet stond in de draaicirkel van de deur zodat ik niet alleen mijn teen stootte maar ook mijn hand die al naar binnen wilde graaien.

Per email moest ik voor de 6e maal in evenzoveel dagen aan een Italiaanse klant uitleggen dat de Nederlandse douane een ander aangifte-systeem hanteert dan de Italiaanse. Veel landen zijn nog altijd dol op verfomfaaide formulieren vol vage inktvlekken en onleesbare krabbels, kreten en nummers, als waren het kralen en spiegeltjes, zonder zich af te vragen wat het eigenlijk bewijst. Een schitterende print van een electronische aangifte wordt met wantrouwen bezien. "Er staan geen stempeltjes op!"


Ik nam nog een bakje koffie, zette het kopje onder het apparaat, pakte een verse pad, en wachtte. Na een minuut begon ik na te denken waar ik ook alweer op wachtte, drukte het knopje in en liep weer naar mijn bureau. Een half uur later liep ik terug om de inmiddels koude koffie weg te gooien.

Ik werkte me door de rest van de emails. Van sommige antwoorden maakte ik mooie verhalen, andere deed ik zo snel mogelijk af. Het bleek uiteindelijk een dag als vele andere. Niet veel dieptepunten, maar ook geen hoogtepunten. Ik vraag mij af of ik deze dag over een jaar van nu nog zal kunnen herinneren. Zelfs als ik dit stukje teruglees.
Ik denk van niet.
lutek Woensdag 28 November 2007 at 11:23 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.