Kerstraak

Heden Kerst ole ole. U moet van iedereen de groeten hebben.
Viering vond dit jaar te huize D. plaats, alwaar verzameld een gouden greep uit de collectie broeders, moeders en hoeders.
Hannie keukenprinses had al 3 weken in de keuken gestaan ter voorbereiding. Af en toe liet ik haar uit, maar dat was dan alleen maar op naar de supermarkt te gaan om inkopen te doen. We pakten groot uit. De 13e maand is al meer dan op.

Heel verstandig hadden we slechts gerechten, hapjes, drankjes en tussendoortjes gemaakt of in huis gehaald, die we zelf ook lekker vinden. Behalve de schaal vis die altijd opgaat, kun je er blind van uitgaan dat alle andere schalen slechts half leeg komen.

de vergadering wordt geopend

We hebben nog voldoende gerechten, hapjes, drankjes en tussendoortjes om het tot medio februari uit te zingen. En soep! Ik had de soep voor mijn rekening genomen. Met een enorme pollepel was ik vorige week al begonnen met roeren. Reeds na 2 dagen kreeg ik de ingredienten aan de draai. Het verwarmen geschiedde met een speciaal ontworpen gaspit, waarvan het ontwerp losjes op die van Hoogovens was gebaseerd.

Het inschatten van de in huis te halen drank is een hoofdstuk op zich. Beter is het om helemaal niet in te schatten of na te denken, want dan vergeet je toch altijd iets. We hebben voor het gemak maar de gebroeders G. opgebeld en ze langs laten komen met 1 exemplaar van elke fles uit hun assortiment. De logeerkamer staat wel wat vol maar we verwachten toch niet direkt logées dus het moet maar even.

de heren bespreken de toestand in de wereld

Vanaf vroeg in de middag was iedereen reeds in kerstavondsfeer. De toestand in de wereld werd besproken, en iedereen was het roerend met elkaar eens. Alleen niemand wist meer precies waarover.
Toen iedereen 3x vol zat, opperde ik de soep op te dienen. Een voorstel dat onder luid gejuich werd ontvangen, of althans door kreten en geroep die daarop zou kunnen duiden. Ik proefde nog een laatste maal voor, en merkte terstond dat mijn verkoudheid van de afgelopen dagen niet positief had bijgedragen aan de ingredietenmelange; de verhouding groenten-champions-kruiden-zout was ietwat... ehmm... ietwat voorbehouden aan mensen met een bepaalde smaak. Voor mensen die verkouden zijn, zeg maar. Toch was het een succes.

de dames bespreken de toestand van de heren

Twee mensen gingen met de auto naar huis, twee mensen gingen met de hond naar huis, en 1 moeder ging met de bus naar huis. Ze liggen inmiddels allen op de bank en zullen - waar van toepassing - 3e kerstdag niet komen werken. Mooi. Dat is vast bij deze doorgegeven aan de betreffende instanties. Dat u daar rekening mee houdt.
Volgend jaar zijn er, naar verluidt, weer twee kerstdagen. We kijken er nu al naar uit.
Met feestelijke groet en dikke buik,
Lutek
lutek Dinsdag 25 December 2007 at 9:34 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

twee reacties

Arno
Op de 3e foto mis ik het verspringen naar de blote buiken..???
Liever had ik dit technisch mankement gezien bij de 2e foto...
Arno, (URL) - 26-12-’07 22:07
Masja
Hé Lutek,

Was ik daar ook bij?? Ik herken mezelf op de foto maar in de beschrijving.....???
Geintje, was hartstikke gezellig en erg lekker allemaal (heeft Hannie de Martini al op?).
Volgend jaar ben ik geloof ik weer aan de beurt, dus ik ga maar alvast de keuken in.

Fijne jaarwisseling, tot morgen wellicht.

Liefs,

Masja
Masja, - 31-12-’07 15:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.