Metro

-Hey Luut, jij hier !
Ik keek op en ik keek om me heen en waarachtig daar was mijn broer.
-Hoe is het?
-Goed. Ik zie opeens zo'n chagrijnige rotkop zitten en jawel hoor, it's my little brother.
-Jij mag er ook zijn, dank je wel.

Ik zeg zelden of nooit iets in de metro. Als er een zitplek is, ga ik zitten. Soms lees ik een paar krantenkoppen mee van iemand in de buurt. Soms is een krantenkop (waarschijnlijk express) zó dubbelzinnig geschreven dat het lijkt of je naar een sterreclame van yakult kijkt. Multi-multi-interpretabel.
Als ik daar over zit te mijmeren, kan zitten mijmeren, moet ik al erg wakker zijn. Dat ben ik meestal niet. Soms doe ik mijn ogen nog even dicht en knap een uiltje. Een heel klein uiltje, tis eigenlijk maar een motje. Ik moet er al na 4 haltes uit. Ik ben nog nooit te lang blijven zitten, maar allicht zal dat nog eens voorkomen.

-Hoe is het met de handjes en de voetjes?
-Oh ja, geen probleem hoor, alles doet het weer.
Ik zag dat de knokkels weer in verhouding stonden met de rest van de handen.
-Misschien moeten we weer eens gaan biljarten, op de hoek?
Terwijl mijn broer de vraag overdacht, bedacht ik dat in welk café we ook ooit eens hadden gebiljart, op evenzovele hoeken, er was er niet een meer van over. Verbouwd, verkocht, gesloopt, gerenoveerd.

De uitnodiging staat. Dat was iets. Ik bedacht me plots dat ik zelf een biljarttafel heb. Een poolbiljart, middelgroot, 2 meter iets. Ik heb altijd zin om te biljarten als het echt totaal niet uitkomt of aan de orde is. Ik loop nu nooit eens met iemand samen over straat die dat ook leuk vindt, juist langs een speelhal, net op het moment dat 1 van ons 2 zegt: Weet je waar ik nu zin in heb?
Nee, het is of in de metro, of ik bel iemand die in het buitenland zit, of iemand heeft net een begrafenis, of de hal is al dicht. Of als alles verder meezit, dan is het wel dat ik net te veel gedronken heb om het spelelement te kunnen waarborgen.


Ik moest hard nadenken wanneer de laatste keer was geweest dat ik had gebiljart. Dat was zeker 2 jaar geleden geweest, op de Wolphaertsbocht, in die hal waar vroeger bioscoop 'Metro' zat.
Metro, mijmerde ik... sjongejonge, dat was een tijd geleden. Daar had ik eens 'Vier Vuisten op Safari' gezien. Hoe oud zal ik geweest zijn?

-Sorry, wat zei je?
-Moet je er ook bij Beurs uit?
-Eh... nee, ik had er hier uitgemoeten.
-Nou, dan moet je er toch maar bij Beurs uit nu.
lutek Vrijdag 08 Februari 2008 at 12:29 am | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.