Glasbak

Onze auto heeft nieuwe ramen, en maandag krijgt onze auto ook nieuwe remmen. Het sleepbedrijf had niet in de gaten dat de handrem stond ingeschakeld tijdens het takel- c.q. sleepwerk. Beetje dom. Je hoeft als sleper eigenlijk niet veel meer dan dat te controleren bij het uitvoeren van je werk: is de te slepen auto van de handrem af?
Het autootje gebaarde nog en maakte poeha, maar de slepers hadden hun ogen in hun zak.


Alle kabels, remblokken en wat al niet bij de reminstallatie hoort, is gebroken of verbrand. Extra kosten: 350 Euro.

We hadden binnenkort een fikse rit gepland. Naar bos of heide of een combinatie van die 2. Er op uit. Wandelen. Oefenen voor de vakantie. We moeten nu eerst afwachten hoe de auto zich zal gedragen. De meeste autobezitters hebben wel eens glasschade ondervonden, en hoewel ik ons niet onder de meeste autobezitters wil scharen, werden wij wel door hen gewaarschuwd dat wij niet vreemd moesten opkijken als nog jarenlang de factor glas een niet te onderschatten rol zal spelen in ons motorisch mobiele uitgaansleven.
We zijn voorbereid.

Hannie heeft ons (haar) autootje reeds omgedoopt tot De Glasbak. Ze heeft hem gisteren van glasgarage naar remgarage gereden, en zag overal en nergens glassplinters liggen. Toen gaf ze hem die koosnaam. We nemen het de auto niet kwalijk dat hij ons soms nog wil prikken, dat is niet de schuld van het autootje. Maar goed, je moet voorbereid zijn op het ergste. Als ik na 1x in- en uistappen al helemaal onder de schrammen en prikken zit, dan moeten we toch maatregelen nemen. Misschien dat we dan een soort van bezoekersregeling treffen. Hij mag ons dan bijvoorbeeld eens in de 2 weken nog zien, op zondagmiddag. Tja, het leven is hard, ook voor een gehavend autootje.


Het is goed dat ons autootje dit niet leest, want mijn grapjes zouden hem veel verdriet doen. Dat kun je zien, dan worden zijn koplampjes wat doffer, en als je gas geeft reageert hij trager en minder fel.
Vanaf volgende week krijgt hij een eigen plekje, beneden in de parkeergarage. Hij vroeg ons eerst of hij bij ons in de logeerkamer mocht blijven, maar we kregen hem met geen mogelijkheid de lift in. Hij was bang om alleen buiten te staan. De parkeergarage is de best mogelijke tussenweg, en dat begreep hij gelukkig wel.

We hopen dat we ons autootje nog vaak mee kunnen nemen naar bos of heide of een combinatie daarvan. En naar Frankrijk, en misschien ook naar België en Duitsland.
Niet naar Nepal, dat gaat ons te ver. Daar is hij misschien niet tegen opgewassen. Bovendien moet iemand toch de planten water geven als wij weg zijn.
lutek Zaterdag 15 Maart 2008 at 7:53 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

drie reacties

Huib
Goed zuigen is het advies.
Huib, (E-mail ) - 18-03-’08 16:18
Arno
Sjongejonge, dat rode dingetje krijgt het wel voor de kiezen zeg... blijft het dan niets bespaard?
Wees maar extra lief voor hem/haar de komende tijd!
Lekker vaak wassen, regelmatig poetsen, fijne ritjes... verwen hem/haar maar!
Arno, - 18-03-’08 21:09
Lutek zelf
Dank je,
dat zal ik ook zeker doen, zeker voor de eigenaresse.
Lutek zelf, - 18-03-’08 23:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.