Slaapjes Doen

Wat is dat voor een gek geluid? Het borrelt en het bruist, het briest en het bromt. Nu hoor ik glazen en lepeltjes, en er wordt iets ingeschonken. Ik denk dat ze dat vieze bruine water gaan drinken, koffels heet dat. Bah.
Nu gaat er een belletje, en nog een keer, en nu hoor ik iemand praten, in de verte, maar ik hoor niet wat er gezegd wordt. De wereld gaat gewoon verder als ik er niet bij ben. Gek idee is dat eigenlijk. Dat heet objectpermanentie, dat ik snap dat de wereld er gewoon nog is als ik zelf mijn ogen dicht doe.


Ik moet een slaapje doen van Tante Hannie en Ome Ja. Ik heb nog een beetje moeite met het uitspreken van zijn naam. Als ze me vragen: "Wie is dit...? Ome...? Lutek...?" , dan antwoord ik maar gewoon 'Ja!' Dat is gemakkelijker. Als ze me vragen hoe Tante Hannie heet, kan ik al wel gewoon 'Tante Hannie' zeggen, zover ben ik al.
Poe poe, ik ben ook eigenlijk best al wel een beetje moe. Ik heb net warm gegeten, tenminste... het werd warm opgediend, maar nadat ik er even mee gespeeld had, was het al flink afgekoeld. En ik werd in het badje gestopt, mijn haartjes zijn gewassen, mijn tandjes gepoetst. Ook heb ik fijn met blokjes gespeeld, wat goed is voor mijn cognitieve ontwikkeling. We hebben, zeg maar, weer wat neurale netwerken aangemaakt, daar kun je er nooit genoeg van hebben.
We hebben ook op muziek van K3 gedanst. Voor mij was dat gewoon voor mijn ontspanning. Voor Oom Ja was het voor iets anders, maar ik begreep niet helemaal wat dat was.
Alles gebeurde vandaag met mate en met regelmaat zodat er een evenwichtige ontwikkeling van mijn prefrontale cortex plaatvindt, dat is wel belangrijk natuurlijk. We hebben nog veel meer gedaan vandaag maar ik weet niet zo goed meer wat allemaal. Dat komt waarschijnlijk omdat mijn expliciete geheugen nog in ontwikkeling is.


We hadden Anne beloofd naar de kinderboerderij te gaan vandaag. Beestjes kijken. We hadden al diverse dierengeluiden geoefend. Dat lukte redelijk, hoewel Hannie enkele dierengeluiden moest vertalen omdat ik die zelf niet direct herkende.
Anne vindt Hannie de liefste tante die er is, en ik geef haar groot gelijk.
"Wie is de liefste tante? Tante...?"
"Hannie", zegt ze. Lief hè.
Okee, als je haar vraagt wie de langste of domste of lelijkste tante is zegt ze ook "Hannie", maar het gaat om het idee.

Morgenvroeg, als het nog goed weer is, gaan we naar de kinderboerderij. We zien een koetjeboe, we zien een kipjekip en we zien een varkentjeknor. Voorlopig hebben we even rust vanavond, want ze ligt nu schaapjes te tellen. Bèèèè.
lutek Zaterdag 22 Maart 2008 at 9:13 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

Bas
De prefrontale cortex?!?? die moest ik even opzoeken hoor. Maar ik ben er achter dat de prefrontale cortex verdeelt wordt in een dorsaal deel (bovenaan gelegen), een ventraal deel (onderaan gelegen) en de orbitofrontale cortex. Deze laatste is het deel vlak boven de ogen. Binnen deze gebieden kan men nog een tweede indeling maken in een lateraal (opzij gelegen) en mediaal (middenin gelegen) deel. Zo kan bijvoorbeeld de dorsale prefrontale cortex weer worden opgedeeld in een dorsolateraal en dorsomediaal deel (tabel, links), en de ventrale prefrontale cortex worden opgedeeld in een ventrolateraal en een ventromediaal deel (tabel, midden). Soms beschouwt men de laterale en mediale delen van de orbitofrontale cortex (tabel, rechts) als onderdelen van de ventrolaterale en ventromediale prefrontale cortex.

Zo pik je nog eens wat op van zo'n weblog.
Bas, - 24-03-’08 20:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.