(I Love the Smell of) Pannenkoek in de Ochtend

We hebben flink ingekocht voor de wandelvakantie. Rugtassen, slaapzakken, schoenen, sokken. Het kostte even wat tijd en moeite en we zijn dan ook doodop nu, maar wel volledig uitgerust. Kom maar op met die bergen van je, die gaan we eens even bedwingen.
Wacht even... laten we eerst het materiaal bedwingen. Hoe zwaar voelt zo'n rugtas eigenlijk als die goed vol zit? En kun je met die bergschoenen werkelijk beter uit de voeten dan met gewone schoenen?
Voor geen 80 euro, geen 70 euro, geen 60 euro, maar slechts voor 100 euro had Hannie een passend paar in handen. Er waren ook schoenen voor de dubbele prijs te koop maar we vonden het welletjes. Ze zaten als gegoten. Je liep er zo de winkel mee uit. Na eerst afgerekend te hebben, anders geeft het zo'n lawaai.

het evenwicht liet niets te wensen over

Om 7 uur uit bed en om 8 uur uit huis. Alsof het een werkdag betrof. Een werkdag is iets minder inspannend, dat wel.
We liepen in een flink tempo naar Barendrecht, door Barendrecht en we zouden zo de Oude Maas in zijn gelopen ware het niet dat een merkwaardige berg ons pardoes de weg versperde. Niet getreurd, we wilden toch oefenen? Ik was zo boven, maar Hannie - nota bene met haar nieuwgekochte bergschoenen - nam de rondweg met een stijgingspercentage van 1%. Hallo zeg! Zo kan ik het ook. Je moet oefenen. Denk je dat ze in Nepal bij elke heuvel een handig paadje hebben aangelegd? Dacht het niet.

king of the mountain

Afijn, dat was pitsstop 1. Volgende doel was het pannenkoekenhuis 'De Oude Maas'. Pannenkoekenhuizen hebben bij voorkeur, nee... zelfs per definitie de meest oubollige namen, vandaag geen uitzondering. Eigenlijk vind ik de enig goedgekozen naam, die van het pannenkoekenhuis 'Het Pannenkoekenhuis' aan de Pannenkoekstraat te Rotterdam. Dit terzijde.
We hadden nog nooit eerder gelopen waar we nu liepen, maar na enige tijd hadden we toch het idee dat we op de goede weg waren. Dat scheelt voor het gemoed, en geeft enigermate van rust. (Jee, wat een slechte zin.)
Hannie bestelde er eentje met stroop en ik bestelde er eentje zonder. Zonder pannenkoek, bedoel ik, want ik hou niet van pannenkoek. Wat Hannie had besteld, bleek na 2 minuten niet echt van belang omdat de gelegenheid wel open was, maar de keuken nog niet. We waren te vroeg.

een pannenkoek vermond als appelgebak

Met appelgebak op de verder tamelijk lege maag, begonnen we de terugtocht. We hebben uiteindelijk wel per tram een kilometertje of 2 gesmokkeld maar er bleef netto toch nog 16 km over. Die neemt niemand ons meer af.

Het was een geslaagde test. We zullen de komende tijd meer trainen. We zullen ze eens wat laten zien in het verre Nepal. Ze zullen weten dat we er geweest zijn.
lutek Zaterdag 17 Mei 2008 at 10:00 am | | default
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

mountain
de appelknaller is er heel lekker
mountain, - 18-05-’08 22:42
Bas
16 KM? Há...peanuts. Vrijdag hebben we het befaamde 'rondje Naardermeer' gelopen. Dat is 17 KM. OK, geen heuvels daar maar wel modderige weilanden en heeeeel veel schots Hooglandwild. Kan je alvast wennen aan de Yaks.
Bas, - 25-05-’08 11:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.