Slingers

Ga je ook slingers ophangen?
Ik schoot in de lach. Ga ik ook slingers ophangen. Nee, ik ga geen slingers ophangen. De laatste keer dat ik ergens was waar slingers hingen, liep er 2 keer tegenaan. Zo'n slinger geeft eerst een beetje mee, en je weet niet direct wat er aan de hand is, dus je reageert (ik reageerde) niet snel genoeg. Je houdt (ik hield) niet de pas in. Als je eindelijk begrijpt wat het toch is dat je bij de kraag grijpt, is het te laat. Eén kant raakt los van de muur, of erger, het uiteinde is niet aan de muur bevestigd, maar zo gauw even onder een dure vaas geplaatst. Dat geeft ook voldoende steun en je beschadigt de verf niet en zolang er niemand tegenaanloopt, is het al met al een betere optie. Zolang er niemand tegenaanloopt...


Hannie is over een paar minuten jarig. Ze wordt 28. Dat moet gevierd worden, en dat wordt het ook. De familie kennende, zullen de eersten zich om een uur of 8 melden. Voor de onbekenden onder de lezers, ik bedoel: 8 uur in de ochtend! En dat is uitslapen!
Maar het wordt al heel snel heel gezellig, en voor dat de zon goed en wel haar hoogste punt heeft bereikt, is het al tijd voor een middagdutje. Daarna begint de dag een tweede maal.

Toen de meeste delen van wat eens een vaas was onder bank en tafel vandaan waren gevist, en de kleinste delen daar juist weer onder werden geveegd, was het tijd om de slinger een tweede leven te geven. Ik hoefde niet te helpen. Deze keer werd het uiteinde extra stevig bevestigd aan een boekenkast. Zo, dat zat! Flinke jongen die daar iets aan kon veranderen. Verwijtende blikken oordeelden mijn dommekracht. Er werd een extra bevestiging bevestigd.
De slinger deed het weer. Het was weer gezellig. Zo, wie wil er nog iets drinken? Ik meende dat ik werd overgeslagen, maar het kon per ongeluk zijn. De bediening was vrij dus.... hou je vast... gaf ik er zelf maar een slinger aan!
Terwijl ik opstond, en me die gedachte te binnen schoot, draaide ik me half om, om die gedachte ook uit te spreken. Ik liep nog half achteruit. Ik weet het, ik had op dat moment stil moeten blijven staan. Eventjes maar.


De boekenkast was zeker een stuk steviger dan de vaas, maar uit een ooghoek zag ik Bomans tot en met Bordewijk toch een paar centimeter ongewild naar voren schuiven. - In een fractie van een seconde dacht ik nog: Hé, niks van Louis Paul Boon? Schande! - Maar ik wist dat de boekenkast het zou gaan winnen, dus viel ik zelf tegen de grond. Een stoel was zo vriendelijk om mijn val gedeeltelijk te breken, alsmede mijn neus. Ik hoorde iemand direct zeggen dat de schade meeviel, maar het kan zijn dat hij het niet tegen mij had. Een ander hield heel behulpzaam een wijnglas onder mijn reukorgaan. Weer een ander maakte daar heel behulpzaam een foto van, welke ik gelukkig nog altijd niet gezien heb.


Hannie moet het morgen zonder slingers doen, maar het feest zal er niet minder feestelijk om zijn. Het is op dit moment al na twaalven. Ze droomt nu dat ze jarig is, en als ze wakker wordt dan is ze jarig. Van harte gefeliciteerd.
Ik zal verslag geven over het verloop van de verjaardag. Ongetwijfeld niet voor overmorgen.

Met feestelijke groet,
Lutek

lutek Zaterdag 12 Juli 2008 at 12:59 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.