Vakantie

Het is vakantietijd, het zal niemand zijn ontgaan.
Vakantietijd is leuke tijd. Het is een tijd van komen en gaan. En van voorbereidingen, afwegingen, aankopen.
Voor sommigen is het een tijd van stress en van ruzie. Hans Dorrestijn merkte eens op: "Eerst 50 weken lang hard werken, en dan komt de vakantie daar nog eens achteraan!"
Voor Hannie en mij is het een hoogtepunt op de kalender in een jaar dat al bomvol hoogtepunten zit. (Dat laatste zeg ik er even bij voor het geval iemand zou denken dat we buiten de vakantie om elkaar de kop inslaan) (en omdat zij dit stukje ook leest).


Je kunt het bekende ver weg zoeken, of je kunt het exotische bij je zelf in de achtertuin vinden. (Dit slaat helemaal nergens op maar het klinkt alsof het echt iets betekent.)
Wij zoeken de vakantie soms her en soms der, (zegt hij, hiermede de trend van nietszeggende opmerkingen continuerend). Zo gaan wij - ik steek iedereen graag nog maar eens even de ogen uit - over enige tijd naar Nepal. Piek K2 is nogal slecht in het nieuws gekomen de laatste week; dat vinden we een beetje jammer. Ik zou het geweldig vinden om K2 eens te bedwingen, om nog te zwijgen van K3.
Maar tot die tijd, zijn we ook op andere plekken welkom geweest, bijvoorbeeld in het altijd Gallische Frankrijk. We lijken er soms niet uit weg te slaan.
Het is me gelukt om ons bezoek van 2005 eindeliijk eens in een kort en bondig fotoverslag te proppen, hoewel voor sommigen het waarschijnlijk niet kort en bondig genoeg is.


Ik wens een ieder veel plezier bij het meebeleven van onze avonturen in de Jura, de Provence, en de Mont Blanc. We zijn niet op de Mont Blanc geweest, maar aan de voet ervan. Nou, zeg maar op de grote teen zo ongeveer. Doe de ogen dicht en zwijmel even weg bij de prachtige vergezichten, maar doe ze svp weer open om de vergezichten ook echt te kunnen zien. Het één sluit het ander uit, dat lijkt me klaar.

Frankrijk Vakantie 2005


À bientôt
Lutek

lutek Zondag 03 Augustus 2008 at 12:30 am | | default
Gebruikte Tags: ,

twee reacties

Mountain
Ik heb genoten van het verslag.
Mountain, - 08-08-’08 08:58
Arno
Hoe vaak wij al niet uitgelachen zijn als we zeggen dat we het in Drenthe altijd reuze naar ons zin hebben... want ook vacantie is verworden tot opschepperige dikdoenerij.
Je moet vaak en ver, anders tel je niet mee, en ben je een loser.
Tenminste... zo denkt men er in het 'rijke' (?) westen des lands over.
Gaan wij (mede) daarom zo graag naar Drenthe misschien?
Arno, - 09-08-’08 00:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.