Voorbereid 4

Door het vele oefenen, voorbereiden, trainen, inpakken en wegwezen, hebben we nu overal spierpijn en is algehele malaise ingetreden. Hopelijk maar voor even.
Kop op, behalve een vliegreis van 24 uur (bruto) staat ons niets in de weg om op te gaan het liederlijke feestgedruis van Katmandu. Behalve dan dat het regenseizoen nog niet helemaal voorbij is. Hebben we de poncho's ingepakt? Ja, we hebben de poncho's ingepakt.
Wat staat ons te wachten? Genoeg dat we niet weten om je er zorgen om te maken, maar ook genoeg dat we wèl weten om je er nog veel grotere zorgen om te maken.
Zullen wij in staat blijken te zijn om 2x daags een portie Daal Bhaat naar binnen te werken, en binnen te houden? Zullen we niet vergeten om de linkerhand voor niets anders te gebruiken dan het afvegen van de niet zo edele delen? De aanwezigheid van toiletpapier is geen zekerheid. Trouwens, de aanwezigheid van een toilet is niet eens een zekerheid. Hebben we de rol-voor-je-weet-nooit ingepakt? Ja, we hebben de rol-voor-je-weet-nooit ingepakt.


De laatste paar dagen gingen nog sneller dan de laatste paar weken. Iets wat - absoluut gezien - een waarheid is als een koe. Oja, koeien zijn heilig, schrijf op in je notitieboek. Geen rundvlees bestellen in het restaurant. De aanwezigheid van vlees is overigens geen zekerheid buiten Katmandu. Trouwens, de aanwezigheid van een restaurant is ook geen zekerheid buiten Katmandu. Wel daarbinnen. In de grote stad, zo lezen wij, kun je iedere keuken aantreffen. Soms gewoon op straat, maar vaak ook in een restaurant. Door mondiale nieuwsgierigheid heeft men mondiaal leren koken. Wil je Tibetaans eten, ben je beter af in Nepal dan in Tibet. Voor veel andere dingen ben je trouwens ook beter af in Nepal dan in Tibet.

Afgezien van een stel imbiciele Maoisten, leeft iedere bevolkingsgroep, kaste, en levensovertuiging harmonieus door elkaar heen. Ook als er hier en daar een bus het ravijn in rijdt, dan is dat zonder aanziens des persoons.
Eens kijken, waar moeten we verder rekening mee houden? De stroom kan soms zomaar uitvallen. Gelukkig dan maar dat we veelal op plekken zullen zijn waar helemaal geen stroom is, want dat is anders maar lastig, dat de stroom soms zomaar uit kan vallen. Oh wacht, de stroom kan ook opeens fluctueren, zo van dat je laptop opeens verandert in een magnetron. 1x pingggg en het is afgelopen.
We nemen geen laptop mee. Nee, maar wel een telefoon en een fototoestel. Of zit in de oplader automatisch al een beveiliging, het is ten slotte een transformator.
We twijfelen.

De rugtassen zijn volgestouwd, leeggehaald, gemeten, gewogen, nog een keer volgestouwd, anders ingedeeld, gewogen nog maar eens een keer... totdat we er zeker van waren dat we niet te veel en niet te weinig bij ons hadden. We zijn er helemaal klaar voor.
Er helemaal klaar voor zijn heeft nadelen, wanneer het nog een dag duurt voordat je op het vliegtuig stapt. Je hebt opeens niets meer te doen, wat zich bij Hannie vertaalde in een lacherige zenuwaanval, die slechts kon worden onderdrukt door opeens het hele huis te gaan stofzuigen. Liefst had ze bij de buren gevraagd of ze daar verder mocht gaan, maar opeens ging de aanval liggen, en zij zelf ook.
Zelf had ik gisteren een onverklaarbare pijn in de linkerarm. Ook iets waarvan je denkt: waarom nu? Gelukkig was dat vandaag over en had ik opeeens een scheve rug en heup. Iets waarvan je denkt: waarom niet gisteren?


Hannie testte de draagbaarheid van de rugtassen nog eens (zie hierboven), en ik moet zeggen dat het mij uistekend bevalt. Zo hoef ik zelf maar 2 tasjes van 4 kilo elk mee te torsen, en kan ik onderweg nog foto's maken ook. En foto's zal ik maken!
Een bergwandeling van 2 weken langs enkele van de hoogste toppen ter wereld, een bezoek aan een safaripark, en enkele dagen Katmandu. Het lijken mij ingrediënten om je vingers bij af te likken. Niet van je linkerhand, zei ik toch !!
lutek Vrijdag 10 Oktober 2008 at 4:57 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.