Lovely

Heerlijk, het is op woensdagmiddag al vrijdagavond. Dat zou het iedere week moeten zijn.
Hannie ploft neer en zet de tv aan. Hehe, even niks.
zap ...ook die sector wordt geplaagd door de economische...
zap ...morgen veranderen, maar sneeuw verwacht ik eerlijk...
zap ...want die 2,5 miljoen is haalbaar. Hier in Breda gaan we...
zap ...

- Hey! Lovely is op tv.
- Sorry?
- Lovely.

Ainsley Harriott presenteert al 800 jaar Ready Steady Cook op de bbc. Hij heeft een stopwoord. De zender staat nog geen 3 seconden aan en hij zegt het al. Lovely. Per aflevering kan hij het zomaar 60 keer zeggen, zonder moeite. Hij meent het ook, hij vindt alles lekker, alles is lovely. Hij is met kop en schouders de beste tv-kok die er is. Alle anderen vinden zichzelf de beste, hij begeleidt zijn gasten om zelf een lekkere maaltijd te bereiden. Lovely. Alle andere programma's worden zo geknipt dat er van een week opnames 3 kwartier overblijft, inclusief 2 reclameblokken. Zijn programma boeit 3 kwartier lang en wordt live uitgezonden. Lovely. Geef ons maar Ainsley 'lovely' Harriott, any day of the week.


Ik heb vandaag ook lovely gegeten, in Hotel New York. Een lunch, aangeboden door onze direkteur die het vanaf nu wat rustiger aan gaat doen. Gelijk heeft hij. Lovely. Een korte speech gevolgd door een nog kortere speech scheidden ons van een glas champagne. De ober kwam de bestelling opnemen. Correctie... een ober kwam de bestelling opnemen. Ze hadden wel 6 obers lopen, en ze kwamen allemaal wel een keertje langs. Ik zocht een voorgerecht zonder kaas. Dat bleek niet mee te vallen, want ik had keus uit kaas, kaas en kaas. Ik moest onwilleurig denken aan de sketch van Monty Python en neuriede wat voor mij uit... spam spam spam.
Het hoofdgerecht was gemakkelijker, geen van de gerechten had kaas. Eigenlijk maakte het dat ook weer niet gemakkelijker maar ik wist er op tijd een aan te wijzen. Het werd voor deze gelegenheid geserveerd met kaas, wat een beetje jammer was. Maar gelukkig bood collega W. aan te ruilen. Lovely.

De direkteur vertelde enkele grappige anecdotes. De tongen kwamen los. De wijn werd bijgeschonken.
Buiten werd iets onduidelijks opgebouwd voor kerstavondgasten. Met de snelheid waarmee het werd opgebouwd zou de uitbater er goed aan doen alvast de nieuwjaarsbrunch in de planning op te nemen.


De direkteur vertelde nog enkele grappige anecdotes. Wij zullen hem gaan missen, ook al hadden we sommige van de grappige anecdotes al eens eerder gehoord.
40 jaar in het vak. Het is wel een tijd. Ik bedoel dit niet oubollig te laten klinken. 40 jaar. Wat kun je doen in 40 jaar? De meeste mensen doen in 40 jaar niet veel anders dan wat de meeste andere mensen doen in die tijd. Ik wilde er niet te veel over nadenken en bestelde een Grand Marnier.

zap ...nu een aria voor u zingen uit de...
zap ...hoe ver zijn jullie al in Breda? Nou, we hebben...
zap ...

- Is Lovely afgelopen, liefje?
- Ja.
- Oh.
- Heb je al trek?
- Nee, ik zit nog vol van vanmiddag.
- Ik heb ook nog geen trek. Dan wachten we toch even.
- Lovely.
lutek Woensdag 24 December 2008 at 7:31 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.