10,5 Kilo

Wie veel reist, kan veel verhalen. Jazeker, en wie veel naar Nepal reist, kan ook veel thuislaten bij een volgende vakantie.
We zijn nu wat meer ervaren met het pakken van bagage. Voor een week wandelen op La Gomera hebben wij 1 kleine rugtas en 1 grote rugtas gepakt. De kleine weegt 3,5 kilo, dat is precies het gewicht van de grote rugtas leeg. De grote rugtas vol weegt 10,5 kilo. Vorige keer wisten we niet hoeveel er in kon, nu wisten we niet eens dat er zo weinig inkon. We gaan vooruit.

Op Gomera gaan we ook vooruit, en niet alleen vooruit, maar ook veelvuldig (zoniet constant) naar boven en naar beneden, zonder gids en zonder drager. Eigenlijk ben ik best blij dat we geen gids en geen drager bij ons hebben, de tassen alleen zijn al zwaar genoeg.
In 6 wandeldagen lopen we een kleine 90 kilometer. Met dagelijks een gemiddeld hoogteverschil van 1 kilometer. Ik heb de beschrijving niet goed bestudeerd, maar ik heb begrepen dat we op sommige dagen 1 km stijgen en 1 km dalen, wat elkaar dan weer mooi opheft.


We hebben geen extra paar schoenen ingepakt, geen jassen bij ons, we hebben 3 paar sokken elk, en Hannie wilde graag haar pyjama meenemen, die met die streepjes. Goed, zei ik, maar dan moet Krokje de Knuffelkrokodil ook mee. (Ik had Hipje het Huisnijlpaard stiekem al onderin de grote rugtas gestopt. Ze kunnen ten slotte niet te lang zonder elkaar.)
Iedere gram telt dus we zijn best streng geweest in de selectie. We doen het daarom zoveel mogelijk zonder geestelijke bagage en zelfs eventuele vlinders in de buik mochten niet mee. Het fototoestel heeft een opslagcapaciteit van 1 GB, maar het is niet de bedoeling die helemaal op te gebruiken, want je moet het ook weer allemaal mee naar huis dragen. Vooruitdenken is heel belangrijk.
Krokje mocht uiteindelijk niet mee van Hannie, maar ik stond er op dat zij dan ook de streepjes thuis zou laten. Dat deed ze, ze neemt nu een pyjama zonder streepjes mee.
Een sixpack Kasteelbier heb ik trouwens ook achter moeten laten.

WEBCAM

Ik kan niet beloven dat we langs deze webcam zullen lopen, maar mocht het zo zijn, dan zullen we zeker even zwaaien. Zwaaien jullie terug?
lutek Zondag 18 Januari 2009 at 11:10 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

bas
Nou, ik zal zwaaien hoor. En mocht je nog een massage nodig hebben, volgens mij zit een oude kennis van ons ergens op het eiland in een hutje zen te wezen en doet zij ook massages (met geurtjes). Alhoewel ze misschien bezig is met haar nieuwe Oostenrijkse vriend die de tijger in haar losmaakt !?! (volgens haarzelf).
bas, (E-mail ) (URL) - 19-01-’09 17:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.