De Ridder

De barman van De Ridder heet Martin. Ik weet niets van hem behalve dat hij Martin heet. En dat hij niet kan ruiken. Het lijkt me lastig om niet te kunnen ruiken. En ik kan het weten want ik kan het zelf ook niet. Of althans niet erg goed. Mijn neus is doorgaans kurkdroog en kriebelig. De belangrijkste functies zijn echter wel in tact: Verkouden worden kan ik als de beste, en ik heb ook geen moeite een bloedneus op te lopen. Wat dat betreft mag ik niet klagen.
Ik ruik beter dan Martin. Dit weekend probeerde ik bij hem een Petrus Winterbiertje van de tap. Het smaakte naar kots. Denk ik!! Want ik weet natuurlijk niet precies hoe dat zou smaken. Maar omdat reuk en smaak nauw met elkaar verbonden zijn, had ik geen moeite de connectie te leggen. Dat gebeurde vanzelf en zonder dat ik het wilde.
Martin drinkt niet meer. Waarom zou je ook als je toch niet proeft wat je naar binnen giet? Heel even was ik jaloers op hem. Dat duurde echt maar heel even, hoor.

Ik heb in de recente geschiedenis eenmaal eerder de connectie gelegd tussen bier en dat waar bier niet naar zou moeten smaken. Dat was een jaar geleden in Gent, waar ik een Rodenbach Foederbier van de tap bestelde. Ik ben een liefhebber van de gewone Rodenbach, wat me direct al van de rest van de mensheid scheidt. Maar bij de eerste slok had ik al door dat ik geen liefhebber was van Rodenbach Foederbier. Zo wereldvreemd was ik nu ook weer niet, wist ik meteen. Een conclusie die me maar nauwelijks kon opvrolijken.
(Overigens is de gewone Rodenbach al speciaal, zoals bierliefhebbers zullen beamen.)

Martin zal in een reeks van operaties aan zijn neus geholpen worden. Details weet ik niet. Behalve dat hij niet altijd zonder reukzin is geweest. Trouwens, is daar een term voor? Zonder gezichtszin ben je blind, zonder gehoorzin ben je doof, maar zonder reukzin... hoe heet dat eigenlijk?
Twee weken geleden was hij ook al opgenomen. Op vakantie kreeg ik een bericht van Lady C., die me van dergelijke belangrijke zaken op de hoogte houdt. "De barman van De Ridder ligt in het ziekenhuis. De klanten hebben de zaak overgenomen."
Ik schrok in eerste instantie, want ik wist niet wat van deze tweeledige mededeling oorzaak en gevolg was. Maar klanten van De Ridder blinken stuk voor stuk uit in gemoedelijkheid, er was geen herrie of onrust.

Hoelang de reeks operaties gaat duren is me onbekend. Ik raad echter liefhebbers van Petrus Winterbier aan om zich zo lang het nog kan subiet naar De Ridder te reppen. Als Martin weer kan ruiken zal hij zich ongetwijfeld zo snel mogelijk ontdoen van dit kwalijk riekende goedje.
Daar toost ik dan op, met een Palm.
lutek Dinsdag 03 Februari 2009 at 12:34 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.