Artikel

De op een na laatste keer dat ik Arnon zag, verexcuseerde hij zich op 11 uur des avonds omdat hij - behalve enigszins de griep - noch 2 deadlines had vóór 1 uur des nachts, en ging zijns weegs.
Column, krant en boek... het kan maar op je komen afgewaaid, het loopt zo, het is onvermijdelijk. Het is werk!
Bijna.
Het maakte indruk. Op mij althans. ( Dat zegt niet veel.)
Het is nu 23.21 uur en vóór Cinderella weer gaat schoonmaken, zo heb ik mijzelf en ander select gezelschap beloofd, moet ik minstens 1 stukje hebben geschreven. Aangezien ik de halve avond al vergooid heb door nog even een potje te bowlen, is het nu kort dag.
Niet getreurd - integendeel. De wereld is zonniger dan ooit in het flauwe maanlicht en daarom doe ik u nu kond van het volgende... nee, eigenlijk van het vorige. (Soms schrijf ik over wat gaat komen, maar nu schrijf ik over wat is geweest.)

Ik was vorige week in apotherswinkel L. te R. alwaar ik mij liet bedienen van een middel tegen de gevreesde malaria. Een buitengewoon vervelende ziekte waar niet tegen op te drinken valt. Hoewel je dat natuurlijk altijd kunt proberen. Baat het niet, dan schaadt het maar. Je moet wat. Ik heb nog een fles Absinto staan (ik heb de kuur 2 weken geleden niet geheel afgemaakt). Het lijkt me een wijselijk besluit direct al wat weerstand op te bouwen met een goeie 3 centimeter. Voilà!

Twee dagen erna kwam ik er achter dat mij nog iets ontbrak in de categorie voorzorgsmaatregelen. Onder het mom van voorkómen is beter dan genezen, moet je natuurlijk ook bewapend zijn met algemeen erkend wondermiddel Deet. Ik had tot vorig jaar nog nooit van het spul gehoord, en eigenschappelijke weerzin het pharmaceutisch onbekende te hanteren, deed ik goede en snelle ervaring op met het niet gebruiken ervan. (even de zin terug lezen - klopt die nog? - ja. mooi, we kunnen verder) In grasland nabij meertje in vroege Costa Rica ochtend vogelspottend, had ik binnen een half uur 24 vogels gezien, maar dezelfder tijdspanne hadden 178 muggen mij gezien. Sindsdien geloof ik in algemeen erkend wondermiddel Deet. De apothekersassistente lachte meewarig naar me, en ik deed me wat dommig voor, zodat ik niet hoefde te acteren.

Weer enkele dagen later kwam ik tot de gedachte dat je redelijk kans loopt aan de diarree te geraken, in het verre maar met Google Earth redelijk te bevatten Ghana. Hup naar de winkel. Melanie heet ze trouwens, de dame die me al van ver zag aankomen, en - zo meen ik of verzin ik, een andere klant express liet voorgaan bij helpende hand harer collega - juist mij te woord stond en geduldig aanzag hoe ik hakkelend om het zeer prijzenswaardige 'Diarree-Nee!!-Daar doen wij niet aan mee'-middel vroeg. Ik zag een twinkeling in haar ogen, meende ik, en verborg mijn rechterhand waar de trouwring huist.
Ik was volmaakt gelukkig. Wat kon me nog overkomen.
(ogenblik, even de kuur verder vorderen)

Nee nee nee, wat was ik dom, natuurlijk - zo kwam ik er vandaag achter - moet ik ook enkele sachets van u weet wel hebben, dat re-hydratatie-zout-soda-middel-zakje-dingetje. Op naar apotheker L. te R. Mijn hart bonsde.
Dag Melanie! Of mag ik je Maggie noemen? (Echt, ik wist niet wat ik zei. Hoe kwam ik er op?) Ik stotterde verder en kocht de halve winkel omdat me maar niet te binnen wilde schieten wat ik ook weer wilde bestellen. Behalve -zie foto- heb ik de rest buiten direct in de prullenbak gegooid. Maar ik ben nu de trotse bezitter van ook dit laatste redmiddel.
Als mij nu nog wat overkomt, dan is het onvoorzien. Is niet het hele leven zo, daag ik u uit!?
Melanie zal me niet meer overkomen, of ik moet morgen lezen dat de builenpest is uitgebroken in Accra, waar ik niet van uit ga. Ik wil haar bij deze graag nog even de groeten doen en danken voor de hulpvaardigheid. Mocht u haar zien in apotheek L. te R., bestel dan maar gewoon iets uit het assortiment, het geeft niet wat. Ze zal het u met alle zorg en liefde verkopen.

Met een groet van nogmaals 3 centimeter - oeps ik schiet uit - 4, wens ik u allen goede nachtrust,
Lutek
lutek Donderdag 14 Juni 2007 at 11:58 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.