Communicatie II

...pliep ...pliep ...plopplop

...plop ...pliem... pliepliep

-Liefje?
-Ja?
-Hoor jij ook geluidjes?
-Ja.
-Oh mooi, dan ligt het niet aan mij.
-Nee hoor. Ik zal ze uitzetten.

Hannie is in haar nopjes, ik mag wel zeggen: in haar noppen met haar nieuwe telefoon. Een toestel van 367 euro - als je het los koopt - een Samsung Wizzwazz of iets dergelijks. Niemand koopt zo'n toestel los, iedereen koopt het voor 0 euro in een abonnement. De reden dat het toestel kunstmatig overmatig duur wordt gehouden, is om veel mensen dat toestel te laten kiezen. Je geeft de mensen het idee dat ze een goeie deal hebben gemaakt, 376 euro hebben 'bespaard'. Een elementaire verkooptruc, een a-b-c'tje, of (als u meer van voetbal houdt, wat geloof ik ook met dit toestel kan) een 1-2-3'tje.
De geluidjes bevallen me wel, het is alsof Echoes van Pink Floyd door een Atari is gehaald. Maar als het geluid uitstaat vind ik het ook best.

...plieperplop ploep!

-Oh, weet je niet hoe die uit moet?
-Jawel, dat was het geluid van "sound off".
-Ah... juist.


Het toestel is breder dan de meeste andere toestellen. Het heeft geen knoppen maar een touch-screen, het heeft elke uitvinding van de afgelopen 6 jaar, het maakt grotere foto's dan onze normale camera. Het kan geloof ik ook nog koffie zetten en de afwas doen. De spelletjes zijn talrijk, te rijk in tal om ze te bespreken, al weet ik wel dat als je een strike wilt gooien bij het onderdeel bowlen, je het toestel niet los moet laten.
Maar Hannie is nu iets minder in haar nopjes met het gratis toestel. Ze is inmiddels terug naar de winkel geweest, twee keer. Het geluid was hol, blikkerig, sommige woorden vielen weg, en als ze niets zei, leek het alsof ze had opgehangen (of hoe je dat ook noemt bij een toestel dat geen haak heeft). En hoe aardig de dames van de Wizzwazz-winkel ook mogen zijn; te zeggen dat het geluid zo is, omdat je de nieuwe sim-kaart er nog niet in hebt gestopt, maakt je er niet bepaald slimmer op.
Bij het tweede bezoek kreeg ze dan maar gelijk een heel nieuw toestel. Met hetzelfde geluid. Naar verluidt hebben al deze toestellen dit geluid. De fabrikant had flink geïnversteerd in de nieuwste snufjes , maar was helemaal vergeten dat er sommige mensen zijn die een toestel aanschaffen om er daadwerkelijk nog mee te bellen.


lutek Vrijdag 22 Mei 2009 at 9:24 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

Arno
Het gaat er bij telefonie toch bovenal om dat je het juiste nummer hebt...
En zo moeilijk is het niet: 1 letter, 2 cijfers...: N95!
Echt, er is geen betere.
Arno, - 22-05-’09 21:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.