Zuiderparkdag

Reeds 2 maal eerder heb ik de Zuiderparkdagen mede mogen maken, en misschien wel vaker dan dat, maar die andere keren heb ik weggestopt, ver weg, niet meer aan te boren. Ik zou er niets meer over kunnen vertellen. Dit jaar was ik weer van de partij. Hoewel... ik heb het handig weten te ontwijken.
Moeders houdt van rommelmarkten, en dan bedoel ik 'rommelmarkten' vooral als werkwoord. Ze heeft rommel, zolders en kelders vol, en soms ook zit je bij haar thuis op de bank tv te kijken zonder dat je de tv kunt zien. Dan heeft ze zo snel elders geen ruimte kunnen vinden voor een stuk of 12 bananandozenen en staan die op de tafel. Ze wil er graag afstand van doen aan de laagste bieder. Ik heb al eens aangeboden alles in één keer te kopen voor een X bedrag (om daarna direct de Roteb te bellen) maar dat was niet de bedoeling.


De Zuiderparkdagen bestaan voor een groot deel uit rommelmarkt. Dit is het hoogtepunt van de rommelmarktkalender voor moeders. De 'mooie spullen' worden uit de kast gehaald. Ik zie het verschil niet zo snel tussen deze en andere spullen, maar dat staat er los van. Vanmorgen reed ik in 2 ritten zowel moeders, Hannie, als rommel naar het Zuiderpark. Het beloofde een mooie dag te worden. Dat werd het ook.
Kom je straks ook nog even langs als het goed en wel aan de gang is?
Ik twijfelde. En toen twijfelde ik nog een keer. Uit ervaring wist ik dat ik deze dagen niet doorkom zonder flinke inname van relativeringsvocht. Maar later vandaag zou ik opnieuw moeten auto rijden. Een slecht combi. Een samenloop van omstandigheden die mij nu pas te binnen schoot. Ik besloot niet langs te komen voor 5 uur.


In de tussenliggende uren heb ik niet veel gedaan, niet veel kunnen doen. Als ik op een (doorgaans vrije) zaterdag ook maar 1 ding hoef te doen, voelt het alsof ik de hele zaterdag bezet ben. Ik zit wat naar de klok te kijken, ik speel een spelletje klaverjas, ik kijk een oude uitzending van de UFC.
UFC ! Jee, vanavond staat UFC99 op het programma, in Keulen, de eerste keer in 15 jaar dat de vechters in Duitsland elkaar te lijf gaan. Dichterbij dan ooit. Ik had nog willen gaan, maar ja... het valt in hetzelfde weekend als de Zuiderparkdagen. Dan moet je keuzes maken. Ik kijk wat naar de klok.
De sfeer komt vanuit het Zuiderpark wel een beetje aangewaaid, zo pik ik toch nog iets mee. Onee, dat is het Zuiderpark niet, dat is een beachvolleybaltoernooi op het plein voor sportpaleis Ahoy', De speaker schalt... testing testing....
Het vervelende zoontje van de speaker loopt rond op het plein met een scheidsrechtersfluitje, en maakt voordat het toernooi begint gedurende anderhalf uur hardgrondig reclame voor euthanasie. Ongelooflijk, wat istie irritant. De biertent gaat open, de eerste wedstrijd wordt aangekondigd. Af en toe vang ik flarden op... het is setpoint, dames en heren... maar meestal is de speaker niet te verstaan. Ik kijk een oude uitzending van 'Jonathan Creek' en weet ongeveer één derde van de puzzel op te lossen voordat de hoofdpersoon het mysterie voor de kijker ontrafelt. Een goeie score.
...Ja dames en heren, op mijn sporthorloge is het 5 voor 5 en team blauw staat op matchpoint...
5 voor 5? Ik veer op, de middag is voorbij gevlogen. Ik haal snel de dames op. De omzet was goed, maar nog veel beter is het dat ik nu maar één keer hoef te rijden. Ik krijg een opsomming van wat allemaal verkocht is en voor hoeveel kwartjes, maar ik onthoud het niet. Ondanks dat ik niet aanwezig was heb ik de dag toch een klein beetje meebeleefd. Morgen is er nog een Zuiderparkdag. Nieuwe kansen. Ik zal kijken of ik ga kijken.
lutek Zaterdag 13 Juni 2009 at 9:07 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.