Bij Dublin Linksaf

Nu Hannie sedert 4 weken opeens een onverklaarbare pijn heeft aan haar linkerschouder, ben ik genoodzaakt om achter het stuur plaats te nemen van de bij de reissom inbegrepen huurauto. Ik heb alle soorten voertuigen bestuurd, maar ik heb met geen van die ooit aan de linkerkant van de weg gereden, althans niet met goedkeuring van de verantwoordelijke autoriteiten.
Hannie haalt de liefdevol cadeaugekregen TomTom tevoorschijn uit zijn luxe etuitje, praat hem lieve woordjes in, plakt hem tegen de voorruit aan en selecteert de reeds thuis ingevoerde eerste halte van onze rondreis. Zijn we er klaar voor? We zijn er klaar voor. Ik geef één keer gas en TomTom valt van het raam af. De rest van de dag houdt Hannie het apparaat in de hand. In de momenten dat het ding niet informatief en functioneel bezig is, meen ik vanuit mijn ooghoeken te zien hoe ze hem vertroetelend aankijkt.
Hannie heeft TomTom, ik heb HannieHannie. Ik koers de auto met het stuur aan de rechterkant over de linkerhelft van de snelweg, HannieHannie zegt me waar ik heen moet.

GONZEND GRAS

Als je niets hoort ben je doof maar als je bijna
Niets hoort hoor je toch nog altijd Gonzend Gras
Als bijen zoemen op een zomermorgen
Wat dan ook precies is wat het was


De kennismaking in Flemingtown House, ons eerste B&B van zeven, was kort en bondig maar heel hartelijk. We vallen elkaar niet lastig. In één van de gezamelijke ruimtes staat het ons vrij naar hartekust thee en koffie te nuttigen, maar het drinken van koffie wordt bemoeilijkt doordat het hoofdingediënt aan het oog onttrokken wordt door tientallen potten inheemse instant-drankjes waaraan je je liever niet wilt wagen. We komen de dag zo ook wel door: in plaats van koffie nemen wij een middagslaapje.
Op weg naar Newgrange blijkt dat TomTom niet op ieder punt van de route even nauwkeurig is en geeft aan dat we parallel aan de autoweg door een weiland rijden. Toegegeven, zonder HannieHannie naast me was er best kans dat ik dat zelf op dat moment ook echt zou doen. Het blijft wennen, de breedte van de auto in spiegelbeeld, maar het gaat inmiddels al erg goed.


De ene belangrijke archeologische vondst is voor ons tamelijk inwisselbaar voor de volgende belangrijke archeologische vondst. Dat we niet de heuvels van Newgrange hebben gezien, maar op het laatste moment verkozen die van Knowth te bewonderen, had louter en alleen te maken met het feit dat de ene transferbus na 20 minuten zou vertrekken en de andere pas anderhalf uur daarna. En hoe interessant de verhalen ook kunnen zijn, van iets wat geweest is en niet meer terugkomt valt niet goed te praten dat het langer duurt dan strikt noodzakelijk.
lutek Maandag 29 Juni 2009 at 7:00 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.