In Ierland Regent Het

Voor doorgewinterde danwel weggeregende Ierlandgangers is het geen nieuws dat het weer in Ierland iets te wensen overlaat. Met gemiddeld 150 regendagen per jaar moet het gek lopen of je vangt wel een paar druppels op tijdens een verblijf van twee weken. Toch kwam de regen als een verrassing. Zo snel na de voorbije warme zomerdagen. We hebben weinig warme kleding bij ons. Zomerdagen brengen je van de wijs. Je denkt dat het altijd zo zal blijven, je kunt je niet voorstellen dat het ooit nog anders zal zijn, je blijkt alleen maar shirtjes in de koffer te hebben gepakt. Je vond al dat je zoveel ruimte overhad.
Jongens... hallo... je gaat naar Ierland! Neem een trui mee, en een sweater, een bontjas desnoods, maar niet alleen maar 14 shirtjes.
Wat me ook bijna was ontschoten was dat ik in Ierland nog nimmer lekker had gegeten. Het zal vast deze keer niet anders worden.

Vandaag een rondloop te Dublin, waar wij eerst dienen te geraken. Een goed idee is het om per auto een flink eind in de goede richting te rijden en 5 km voor eindbestemming de auto te parkeren en een bus te nemen. Niet alleen ons idee, maar ook dat van de hartelijke B&B-dame. Zij heeft voor de gasten een keurige reisbeschrijving gemaakt die je tot in Blacherstown brengt. Zoek het maar beter niet op op de kaart, want ze heeft het verkeerd gespeld. En doe ook maar geen moeite haar route te volgen want ze heeft geen TomTom maar een PaddyPaddy en je komt gegarandeerd niet uit op de plaats van bestemming. We redden het uiteindelijk op eigen kracht en nog voor de middag staan we ons te vergapen aan Christchurch Cathedral, Dublin Castle en Trinity College. Mooi mooi mooi maar waar nu zijn precies de hoofdattracties van Dublin?


O'Donoghue's Pub, kijk dat is wat je werkelijk gezien moet hebben. Ik hang na 15 jaar nog altijd op een foto aan de muur, mijn ponum er handig afgeknipt, maar mijn neus en benen... dat ben ik helemaal. Trots als een pauw bestel ik een pint en verhaal Hannie tal van voorvallen uit de oude doos. Muzikanten spelen traditionals, achter, buiten. We gaan er naast zitten. Nu in de pub niet meer gerookt kan worden, speelt het sociale leven zich naast, voor of achter de pub af.

web page hit counter

lutek Dinsdag 30 Juni 2009 at 10:22 am | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.