Paarden en Kraaien

De B&B is omgeven met weiland. In het weiland staan paarden. De paarden doen niet veel, ze hangen wat rond. Het zijn hangpaarden. We gokken dat ze worden ingezet op kermis en kinderfeestjes. Niets is minder waar, bij wijze van spreke dan, want het zou nog minder waar zijn de paarden koeien te noemen, hoewel er - vlak naast - ook wel koeien rondlopen, die eveneens de hele dag maar wat aanlummelen. Maar de inzet der paarden betreffende is niets minder waar, het zijn namelijk race-paarden. Geen kermispaarden, geen kinderfeestje-paardjerij-paarden, geen koeien, het zijn race-paarden. Wie had dat gedacht?
Nou, John had het altijd al gedacht, nog voor hij met Katy trouwde en samen met haar het gezin 'Flemingtown House' Bed & Breakfast stichtte. Trots vertelt hij dat er zelfs een paar prijspaarden tussenlopen, onderwijl een paar knipogen aan Hannie gevend. Voor de duidelijkheid: John gaf die knipogen, die paarden niet. Kom op zeg, het zijn geen kermispaarden!
Het afscheid is even hartelijk als de ontvangst. We kunnen niet nalaten onze lof in inkt uit te drukken in het speciaal daarvoor bestemde guestbook in de hal. Velen gingen ons voor. Van over de hele wereld, maar toch vooral vanuit Amerika, is men speciaal naar hier gekomen om het guestbook vol lof te pennen. We weten niks beters dan "lovely & peaceful", wat we overschrijven van Gregory uit Illinois, vier regels boven ons.
In de boom naast het huis kraaien kraaien ons vaarwel. Behalve duiven (maar die beesten zijn de naam 'vogels' niet waardig), wat mezen, mussen en meeuwen, zie je hier vooral veel kraaien. Wij verwachten van Ierland geen bontgevorkte vederbossen met exotische namen, maar een beetje variatie had leuk geweest. Jammer, volgende vakantie beter.
lutek Dinsdag 30 Juni 2009 at 2:23 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.