Galway en Verder

Wil je Ierland in de breedte doorsnijden, heb je daar niet meer dan een uurtje of vier voor nodig. Vandaag is onze langste reisdag, van (nabij) Dublin tot (nabij) Galway. Tis een kippeneindje, maar pas op, het is behalve een kippeneindje ook een dassen-, vossen-, schapen-, koeien-, schapen-, nog meer schapen-, en paardeneindje. Af en toe loopt er een beest op de weg maar niemand raakt gewond. In het uiterste puntje van Connemara zijn de wegen nog maar éénbaans zodat het onduidelijk is of je nog altijd aan de linkerkant van de weg rijdt. Ondertussen houdt TomTom ons scherp met zijn advies een straat in te rijden waar we niet in mogen. We beschouwden dit als een test en vonden het geslaagd. Onze tegerligger beschouwde het als een aanslag en vond het veel minder geslaagd. TomTom heeft kennelijk de pé in want hij geeft opeens aan "Er is geen route!" (inclusief uitroepteken)

-Onee, en waar rijden we nu dan, hè?
-"Er is geen route!"
-Nee, en net zei je dat we nog 8 km verwijderd waren van...
-"Probeer om te draaien."
-Op een éénbaansbergpad zeker, voel eens aan je voorhoofd joh. (We moeten hier trouwens naar links, liefje)
-"Sla hier linksaf."
-Dat hebben we net gedaan, imbiciel, zit je niet op te letten? Wat... wat nu... wat vraag je, of we naar de Twentestraat/Sallandweg willen? (Ik zet hem uit, liefje)
Nee, TomTom doet werkelijk goed zijn best en we hebben deze 3 dagen al bijzonder veel aan hem te danken. Zolang hij ons maar niet de klif afstuurt.

B&B2

Nabij Clifdon parkeren we de auto in de wind van de Atlantische Oceaan, genieten van het uitzicht en begeven ons dan naar binnen waar we andermaal allerhartelijkst worden begroet. Come in come in, lovely day, dit is het internet, dat is de ijskast, hier een zitje, daar een stapel folders over de omgeving, we keep the front door open 24 hrs a day, kamer nummer 3 (hey, dezelfde als vanmorgen). De gastvrouw heet Katy (hey, ook hetzelfde). Hoe zou haar man heten? Hi, how are you, my name is John. Ik stamel dat mijn naam ook nog hetzelfde is als die van vanmorgen, maar gelukkig verstaat hij me niet. Zou er een netwerk van B&B's over heel het eiland zijn, allen gerund door koppels met dezelfde namen? Als je geen Katy & John heet, mag je niet meedoen.


Als we uitgepakt en ingericht zijn, komt anderhalf stel boeren binnengewaggeld. Ze spreken met moeite Nederlands en al helemaal geen Engels. Boeren zijn het in de zin dat ze lompheid hoog in het vaandal dragen. Geen beleefdheid, geen manieren. Het gezelschap laat ook nog eens tot vervelens toe de buitendeur openstaan. Na enige tijd valt bij mij het kwartje: Ze hebben de zin "we keep the front door open 24 hrs a day" letterlijk genomen.

In Clifdon genieten we van een heus restaurant, een visrestaurant uiteraard. Er zijn niet erg veel restaurants in Ierland. Veel pubs en bars serveren een schotel van dit of dat en sommige zelfs van zus en van zo, maar dat is iets anders dan eten in een echt restaurant. Dit is een echt restaurant. En een goeie ook. Vooraf snoept Hannie van een halve pint Guinness. Als dat maar geen invloed heeft op de HannieHannie. Die zou anders misschien kunnen verworden tot een HannieHannieHannieHannie, en voor je het weet heb je dan een boete te pakken, of nog erger: een hitsingle!
lutek Dinsdag 30 Juni 2009 at 6:47 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

Bas
Neeeeeeeeee, je wordt bedankt. Altijd als ik Hannie nu zie zit dat suffe nummer van de boxtops in mijn hoofd
Bas, (E-mail ) (URL) - 14-07-’09 18:26
Lutek
:-) hahaha, graag gedaan
Lutek, - 14-07-’09 19:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.