Kylemore Castle

Vanaf Diamond Hill kun je Kylemore Castle mooi zien liggen. Echt iets om straks naartoe te rijden. Zo geschiedde. Ene Meneer Henry heeft 150 jaar geleden het kasteel laten bouwen. Hoeveel kamers het totaal heeft ben ik vergeten, maar het heeft in elk geval 33 slaapkamers, waarschijnlijk om al het personeel te huisvesten. Want je hebt natuurlijk heel wat personeel nodig als je 33 slaapkamers hebt. Meneer Henry werd gezegend met 9 kinderen, al denk ik dat Mevrouw Henry daar het hare van dacht. Ik weet wel zeker dat Mevrouw Henry daar het hare van dacht, anders was ze niet in haar eentje op reis gegaan naar Egypte. 9 was echt het matje. Jammer is dan weer dat ze in Egypte bezweek aan de griep. Iemand anders dan ik kan hier vast een mooie parabel uit halen; ik durf het niet aan.


Het kasteel is door de jaren heen enorm katholiek gebleven, het huisvest nu een meisjeskostschool, compleet met nonnetjes. Tot mijn grote spijt was dit gedeelte niet voor publiek toegankelijk. Ik wilde me nog als tuinman vermommen maar Hannie trok mij al verder richting gebedenboek. Moesten we niet iets schrijven aan Maria? We lazen dat mensen voor ons Haar de engste ziektes wilden laten genezen. Mensen hebben werkelijk geen schaamte. Wij hielden het bescheiden en vroegen alleen maar om zoveel mogelijk droge dagen de komende twee weken. 'Alvast bedankt', voegden we er nog aan toe. Nu maar wachten hoe Haar pet staat.

Clifdon Revisited

Waar wij gisteren buiten een drankje dronken, aten wij nu binnen een maaltijd. Pubmaaltijd. Het vulde. De tweede pint van de dag gleed bijzonder vlotjes naar binnen (de eerste heb ik niet eens meegemaakt), het was te merken dat het een inspannend dagje was geweest. Om en nabij een tafel naast ons probeerde een licht-gefrustrerde vader zijn dochters, onder het mom van 'manieren bijbrengen', het spelen af te leren. Als hij niet keek, moedigde ik de jongste van het stel aan om nog iets hoger op de bank te springen. "Katy!! It's not a trampoline!" Katy zal later vast hoge ogen gooien in het B&B-wezen, maar voorlopig was het nog speeltijd en de bank was een trampoline. Mensen konden haar nog meer vertellen, zeg.
lutek Woensdag 01 Juli 2009 at 3:28 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.