No Muffin, No Puffin

Vandaag verruilden wij de volkomen rust voor de totale rust. Een goede ruil. Er stond een belangrijke ontmoeting op de agenda. Niet alleen een ontmoeting met de familie B&B3 (ik heb niet gevraagd hoe ze heten want ze heten vast Katy & John) maar ook met de liefste vogel van het Westelijk halfrond... de Puffin!
(in het Nederlands: de papagaaiduiker)
'Puffin' is samen met 'peckish' en 'preamble' een van de leukste woorden in de Engelse taal die met de letter 'P' beginnen. Daarbij kijkt de puffin, van genoemde drie, veruit het zieligst uit zijn ogen.


Tussen de vriendelijkheden van Ieren en Amerikanen gelijk baanden wij ons een weg naar en langs de 'Cliffs of Moher', een heel behoorlijke rij kliffen waarvan het bijna een eer is er naar beneden te donderen. Wij wisten onszelf hiervan te weerhouden ondanks dat het waarschijnlijk de enige manier was de puffin van dichtbij en in zijn natuurlijke habitat te kunnen en mogen aanschouwen. Want laten we wel wezen, je krijgt vanaf bovenaan de klif geen puffin te zien. Sterker nog, ik ben van mening dat de puffins hier helemaal niet zijn (of anders elders, met zomervakantie). Puffins duiken in het water om vis te vangen. Ik heb geen enkele vogel in het water zien duiken. Puffins nesten het liefst in een kuil in het gras op de klif, niet in een nis halverwege de klif. Ik heb geen enkele vogel op het gras gezien.


Languit op ons buikjes peilden we de diepte die volgens de gids zo'n 200 meter moet zijn. Vlak onder ons (volgens de gids op zo'n 3 meter) zat een meeuwin op een ei, terwijl Vader Meeuw diverse belagers op afstand hield. Gelukkig werden wij niet als belagers aangezien. Stel je voor, zit je bij de begrafenisondernemer de formulieren in te vullen: dood door meeuw. Dat wil je niet.
Terug in de B&B ('Moher Lodge') genieten we in de living van een knapperend haardvuurtje alsmede een bonte reeks foto's en schilderingen van de familie B&B. De vader zal vermoedelijk nog in dit leven aspiraties op de onsterfelijkheid hebben. Waarmee precies is niet duidelijk, maar het is raadzaam om alvast een paar familieportretten achter de hand te hebben voor je-weet-nooit. En anders kan het altijd nog van dienst zijn aangaande knapperend haardvuurtje.
lutek Donderdag 02 Juli 2009 at 07:05 am | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.