Voorbereidingen

Nog een paar meter en ik zit in het vliegtuig. In werkelijkheid duurt het nog 3 dagen, maar in gedachten zweef ik al bijna boven Afrika.
Gedurende een week zullen we meer mensen en instellingen bezoeken dan ik in Nederland in een half jaar tijd gewend ben. Hiervan zal ik dagelijks uitgebreid verslag doen.
Bijna had ik morgen nog in persoon naar de ambassade van Ghana moeten gaan om mijn paspoort

en visum op te halen, maar dat blijkt op de valreep niet meer nodig. Geestelijk had ik me al voorbereid dezelfde folteringen te moeten doorstaan als waar Timme eerder over schreef, (zie hier), maar het hoeft niet meer: de ambassade heeft zelf uiteindelijk de gang naar het postkantoor gevonden.

Ik blader The Bradt Travel Guide nog eens door, surf van website naar website, verslind zoveel mogelijk informatie over Ghana. Het zal na landing ongetwijfeld al binnen 10 minuten niet toereikend blijken te zijn, maar dat geeft niet.
Op de website van het Third World Network lees ik een 10 jaar oud stuk over de stand van zaken in de mijnbouw in Ghana en de rest van Afrika, en hoe ondanks of dankzij toenemende buitenlandse investeringen en verveelvoudiging van opbrengsten, de inkomsten en er niet hoger op zijn geworden, en de arbeidsplaatsen zijn gedaald. Ik zou volgende week kunnen vragen of daar de laatste 10 jaar positieve verandering in is gekomen, wanneer wij een ontmoeting hebben met mensen van het plaatselijke TWN. Mijn interesse hierin is gewekt na eigen (internet)onderzoek van 2 weken terug. (zie hier).

Hannie vraagt of het niet raadzaam is een mooi pak mee te nemen, ‘Je ontmoet allemaal ministers en dergelijke.’ Op zich geen gekke gedachte, maar ik laat haar een fragment zien van een programma van globetrotter en lekkerbek Anthony Bourdain, in 2006 uitgezonden door The Travel Channel, waar hij wordt ontvangen door de ‘minister of tourism’, Mr. Jacob Okanka, die nu ook niet bepaald een bolhoed en aktetas hanteert.

Over lekkerbekken gesproken, elders lees ik dat je in Ghana behalve de algemene schotel van gepeperde tapioca-stamppot met vlees en vruchten, ook wel eens antilope-biefstuk op het menu kunt aantreffen, alsmede sprinkhanengoulash.
Ik denk dat ik er goed aan doe mij voor te bereiden op het onvoorbereide.

Met smaakvolle groet,
Lutek

lutek Maandag 18 Juni 2007 at 11:50 pm | |
Gebruikte Tags: , , , ,

Eén reactie

Arco
Haa die Lutek!

Vanuit Ghana een live bericht. Het is hier geweldig, je kijkt werkelijk je ogen uit, er is zoveel te zien. Ik vertrek a.s zaterdagavond weer naar Nederland, helaas maandag na 3,5 week vakantie weer aan het werk. ;)
Ga er vooral van genieten, denk aan de dagelijkse pil als je die hebt gekocht en maak enorm veel foto's!
Doe je Arnon de groeten? :)

Greeeetz Arco vanuit een tropisch Ghana
Arco, (E-mail ) - 19-06-’07 12:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.