The Burren

TomTom leidt ons door... of beter: in de wildste wildernissen van The Burren. Nu is de wildernis niet al te wild maar toch zodanig dat je op zeker moment genoodzaakt bent 250 meter achteruit te rijden om weer op de hoofdweg te komen, hierbij indachtig dat genoemde hoofdweg anderhalve meter breed is en er soms opeens een tractor van de andere kant komt. Achteruit dus, over hobbels en bobbels, door kuilen en struiken, onderwijl TomTom tolererend... "probeer hier om te draaien". Wat denk je dat ik aan het proberen ben!? Oei, pas op dat muurtje. Kijk uit, een hek.
"Probeer hier om te draaien."
Dientengevolge hebben we de Dolmen maar gelaten voor wat het zijn. Jammer. Ik zet thuis wel een plaat op van Meredith Monk terwijl ik van internet geplukte foto's bekijk van lang geleden op elkaar gelegde stenen.

In de Stone Cutters Kitchen is alle etenswaar zelfgemaakt. Er hangt aan de muur een overzicht van leveranciers van vleeswaren en zo meer (dat is hier niet ongebruikelijk). Er staat gedurende de hele maaltijd muziek op van Nick Drake. Als je in Ierland naar een restaurant gaat, sta je vaak in drie kwartier al weer buiten. Alles gaat achter elkaar. Ook vanavond, ik geloof zelfs in 35 minuten.THE PUB

We logeren niet in een dorp maar ergens langs de weg. Losse huizen her en der. Verderop langs de weg zijn twee pubs gelegen. De eerste is leeg, de tweede, Murphy's Pub, heeft vanavond naar verluid enkele muzikanten over de vloer. TL-verlichting en vislucht begroeten ons, maar geen muziek. Een onverstaanbare dame achter de spaanplaten bar converseert met een onverstaanbare meneer. De meneer neemt nog graag "één kleintje". Hij moet eigenlijk nog iets doen vanavond. Gedurende een uur neemt hij nogmaals 7 keer "één kleintje".
Voor de deur rook ik een sigaretje, binnen zou je dat een boete kunnen opleveren van 3000 euro (wat de hele pub niet eens waard is). In de schemering tuur ik naar een lichtje in de verte... een auto? Misschien zijn de muzikanten toch nog onderweg. Hoor ik iets van over de heuvel... nee toch niet.
Mevrouw Murphy wacht ook. Op gasten? Op muzikanten? Op de dood?

lutek Zaterdag 04 Juli 2009 at 9:41 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.