Happy Birthday

Hannie is jarig vandaag. Vieren we dat nog steeds dan? Nou, eigenlijk niet nee, maar eens per jaar maken we een uitzondering.
Gisteren was ik hondsmoe, maar omdat ik niet kon slapen ben ik nu nog hondser moe. Als ik de woonkamer inloop, lijkt het alsof ik nog niet wakker ben. Verkeerde woonkamer, alle meubels staan anders.
"Hoe vind je het, liefje?" De meubelen staan allemaal anders. Zolang de staande lamp niet aan het plafond is bevestigd, vind ik het goed. De familie zal zodadelijk arriveren. Direct of bijna direct uit de kerk. Ja, tis al 12 uur, het zal niet lang duren. Even de foto's kuisen voor als er iemand alles gaat doorkijken.
Eigenlijk hebben we best veel gedaan, die 2 weken, voor een vakantie waarop we 'niets' zouden doen. Nee, geen grootse dingen, geen aardschokkende gebeurtenissen, meer een soort kneutervakantie - kerkje hier, dorpje daar etc etc, maar wel aanzienlijk meer dan de bedoeling was. Zijn/Hebben we wel uitgerust?
Ik blader door de foto's. We hebben aardig wat gewandeld. Ierland is een goed land om in de wandelen. In Connemara hebben we een avondwandeling gemaakt langs de kust, dat deden we bij de Cliff of Moher nog even in het groot over. In het Killarney National Park maakten we een echte wandeling, van een kleine 20 kilometer. In en rond Castlefreke imponeerden we onze gastheer door naar het beginpunt van de wandeling te lopen in plaats van te automobileren. Amper anderhalve kilometer, wat zeur je nu? Als je dat stukje gaat rijden dan hou je volgens mij helemaal niet van wandelen.
En tot slot nog een stukje door het Zuidelijkste puntje van de Wicklow Mountains. Die laatste wandeling voelde aan als een nogal saaie verloren dag, totdat we opeens 4 over elkaar buitelende jonge bunzingen op ons pad zagen. Ze waren geheel niet bang en kwamen tot op een paar meter naar ons toegehold voordat ze de beschutting van de struiken zochten.


Er waren niet al te veel bijzondere beesten te zien in Ierland, jammer. Wel een aantal zeehonden gezien, voor het eerst in het wild. Vooruit, ik plak er nog maar een paar foto's bij.


lutek Zondag 12 Juli 2009 at 12:55 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

twee reacties

Hannie
Zeer waarschijnlijk zijn het jonge hermelijnen en geen bunzingen.
Hannie, - 12-07-’09 21:11
Lutek
Hermelijnenbeestjes! (Maken ze daar niet van die mooie jassen van?)
Inderdaad, dat zijn het, ja. Onze biologische kennis wordt verrijkt waar je bij staat. Wij houden van alle beestjes, nietwaar? :-) Hermelijnen, zeehonden, schapen, koeien.
Maar... misschien niet van die akelige steekvliegen. De bulten zijn gelukkig nu aan de minderende hand. Toch heb ik liever dat er een steekvlieg op mijn arm zit dan een koe. Het blijft een kwestie van afwegen.
Lutek, - 12-07-’09 21:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.