Shoe Shoe Shoe ...

In De Ridder heerst ingehouden uitgelatenheid. Het is te warm, te drukkend voor echte uitgelaten uitgelatenheid, maar af en toe is het opeens een toestand. Shoe shoe shoe shoe shoe... klinkt het vanaf de tafel in de hoek naast de deur. Het scandeert tot grote hoogte tot het overgaat in gejuich en gelach. Dan is het weer even rustig.
Vier studenten spelen kaart. Af en toe verliest iemand een spel en moet zijn schoen uittrekken, volgooien met bier en leegdrinken. Daar gaan we net weer. Shoe shoe shoe shoe shoe... Het is niet dat ze er op gekleed zijn. Geen van de deelnemers draagt sandalen of glazen muiltjes, integendeel, het zijn normale maar behoorlijk versleten schoenen. Twee paar schoenen zijn lek, komt men tijdens het spel achter, en één deelnemer heeft oude afgetrapte gympies die ooit misschien een kleur hebben gehad al is niet meer te achterhalen welke. Er wordt gretig gedronken, begrijpelijkerwijs steeds zo snel mogelijk.
Het is niet altijd "shoe" aan de speeltafel, zojuist was het "spinach" maar wat dat inhoudt kon ik niet ontdekken.


Ik steek een sigaret op, wat een behoorlijke behendigheid vereist, zit ik op de tocht? De dronken vlam leidt een eigen leven. Ik kijk om me heen, ga andersom zitten, hou mijn hand om de vlam. Eindelijk kom ik er achter dat er een ventilator boven me hangt.
Twee dames van klein postuur komen de zaak binnen, mogelijk 'working girls', ik weet het niet zeker. Ik geloof dat ik ze vaker heb gezien, maar dat kunnen collega's zijn geweest. Shoe shoe shoe shoe shoe shoe shoe!!... Degene met de oudste, goorste en stinkenste gympies is aan de beurt. De kleine dames zetten grote ogen op en praten opgewonden met elkaar op verstaanbare fluistertoon in een onverstaanbare taal. Wat hebben ze nu toch aan hun fiets hangen? Of aan hun BH-bandje. (Wat spreken ze eigenlijk in Thailand, Thais?)
Straks verdwijnt iedereen weer, op de stamgasten na, en neemt de avondploeg bezit van de gastvrijheid. Ik ben er nog niet uit of ik er dan zelf nog ben.
lutek Zaterdag 18 Juli 2009 at 5:17 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.