Sta Op en Wankel

Martins beperkte repertoire zemelt door de rokerige ruimte. Het is rustig vanavond, maar ach, wanneer is het hier in De Ridder echt druk?
Ja Martin, doe er nog maar een, zeg ik onbewust. Ik krijg een onbewuste Palm. Ik wilde geen Palm. Ik wilde net en passant een passant vragen 1, 2 of 3 te zeggen maar had dat plan nog niet ten uitvoer gebracht;
1 zijnde Kasteelbier Blond, van de tap;
2 zijnde Rosébier, op fles;
3 zijnde Westmalle Dubbel, op fles.
Ik was en ben er nog altijd niet uit wat ik wil, dus bestel ik intussen maar een zoete witte wijn, want ik ben samen met Lady C. Naast haar zit een 'working girl', of 'woman' inmiddels, zo lang zit ze hier al. Sterker nog, ze zit hier al zo lang dat ze denkelijk niet 'working' meer is. Ze wacht op een vriendin (collega?) met wie ze gaat stappen. Het is een doordeweekse dag. Kennelijk zit het werk erop om 11 uur 's avonds op een doordeweekse dag, ik heb er geen verstand van. Of misschien is zij helemaal geen working girlwoman, womangirl.
Ze ziet ons naast elkaar zitten en praten en zegt dat ze daar very happy van wordt. Dat is mooi, knikken wij haar toe; een aansporing die ze precies nodig had. Was zij zelf nog maar zo jong! Ik laat bijna mijn Palm vallen. Ze vertelt hoe belangrijk het is om wel eens ruzie te hebben. Vèèèèry important. Wij knopen het in onze oren. De non-working girlwoman womangirl ziet niet hoe ik met mijn linkerhand langzaam het glas aan mijn mond zet, trouwring vol in beeld.
En als wij on holiday gaan moeten we ook ruzie maken. En hoelang kennen wij elkaar? Een jaar, good good, very good, but you need more time. Waarvoor precies zegt ze er niet bij, waarschijnlijk om nog meer ruzie te maken. Ze glimlacht vriendelijk. Haar vriendin komt binnen en gaat naast haar zitten. Martin zet een schuimkraag voor haar neus met een beetje bier eronder. De vriendin wordt bijgepraat over de situatie van haar buren, afwisselend in Nederlands, Engels en Thais. Af en toe knikt ze, of draait ze zich half om en glimlacht vriendelijk onze kant op.

Twee uur later sta ik op van kruk 4, gerekend vanaf de deur van de rookruimte in de Ierse pub. Ik wilde de avond verlengen tot ver in de nacht, maar zie er toch maar van af. Ik ben verstandig, moet morgen vroeg op, en ben al erg moe. Ik slaapdronkenwandel richting uitgang, wat uitgelegd wordt als wankelen door de barman wiens naam ik altijd vergeet omdat hij Andy heet. Bye Andy, till next time. Hij zwaait me uit. Ook twee dames zwaaien me uit. Tiel nex time! Dank je wel, dames, ik zal beloven veel ruzie te maken.
lutek Vrijdag 31 Juli 2009 at 11:52 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Eén reactie

Laura
Wat een goede tip zeg, weet je wat, ik denk dat ik vandaag gewoon de hele dag ruzie ga maken met alles en iederen ;)
Laura , - 01-08-’09 12:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.