Out en Nieuw

Hoe vieren we dat ook al weer, oud en nieuw? Nu eens niet thuis, en niet in de stad. Nee, we gaan naar Spijkenisse.
Spijkenisse, gebeurt daar iets? Zeker, er wonen veel mensen met veel vuurwerk en veel lekkere hapjes en drankjes. Hannie kent daar mensen die een feestje hadden georganiseerd en oud en nieuw was een mooie gelegenheid om mij aan die mensen te introduceren. Gezellig.
Gezellig was het zeker. Iedereen was blij om ons te zien, en iedereen was ook verheugd om eindelijk de man van Hannie te ontmoeten. Ik viel in de smaak bij het gezelschap en dat was geheel wederzijds. Zo veel nieuwe mensen tegelijk ontmoeten, het blijft een hele opgave, maar iedereen was even aardig en uitbundig. Ik moest alle hapjes proberen, en een paar lekkere drankjes proeven. Zo was er iets met de klinkende naam Gold Strike. Een drankje met echte vlokken goud in de fles. "Wie wil dat nu niet?", vroeg ik retorisch. De retorische vraag werd direct na de eerste slok beantwoord. Ik zelf hoefde in ieder geval niet meer. Gelukkig was de wijnvoorraad bijzonder goed op orde, zodat ik mij daartoe de rest van de avond kon beperken.
Kijk eens wat mij nu wordt aangeboden: ik werd in het zonnetje gezet en mocht het grootste stuk cake nemen. Zeer speciale cake met speciale ingrediënten, zo eentje die je niet in de winkel kunt kopen. Ik was verstandig genoeg om de helft van het allerkleinste stukje te nemen. Buiten klonk al flink wat vuurwerk, terwijl het nog maar net half elf was. Dat beloofde wat voor middernacht. Voorzichtig nipte ik van de wijn en mengde me in diverse gesprekken. Er werd flink was afgelachen en er werden flink wat gekke foto's gemaakt.
Om half 12 merkte ik dat ik mijn hoofd niet meer van links naar rechts of andersom kon bewegen. Een minuut later bleken mijn benen van lood. Voordat ik helemaal koud werd en mijn spraakvermogen zou verliezen, liet ik weten dat ik moest gaan liggen. Samen met de gastvrouw, legde Hannie me boven op bed. Ik heb door het aftellen heengeslapen, het vuurwerk heb ik niet gehoord. Pas om 37 minuten over 12 werd ik wakker van een sms'je: gelukkig nieuwjaar.


Ik heb de beste mensen in Spijkenisse niet meer kunnen zien bij het afscheid - mijn ogen wilden niet meer open - maar om half 2 werd ik thuis in bed gelegd waar ik tot 11 uur heb gelegen. Net op tijd om (12 uur te laat) met Hannie op het nieuwe jaar te kunnen proosten. Met enige achterstand is voor mij nu ook 2010 begonnen.
Gelukkig Nieuw Jaar dan maar allemaal.
lutek Vrijdag 01 Januari 2010 at 1:04 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

mountain
en dan toch op 1 januari nog iets kunnen schrijven?
mountain, - 06-01-’10 23:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.