Ontvrienden

Kijk nu! Ik log in op Hyves en zie dat ik een vriend minder heb dan gisteren. Dat is nooit leuk natuurlijk. Is het ook erg? Dat weet ik niet, want ik weet niet wie het is die niet meer mijn vriend is. Ik ga op onderzoek. Wie is het die ontbreekt?
Dat onderzoek valt nog niet mee. Ik ga na wie ik nog wèl als vriend heb, of als hyves-vriend, want dat is soms niet hetzelfde. Eens kijken, er zijn nog wat mensen die ik van de bowling ken, die zitten er allemaal nog bij zo te zien. Er zijn wat mensen van voorbije vakanties, die zijn wat verder verwijderd, het zou zomaar kunnen dat er daarvan iemand ontbreekt. Nee, gelukkig zijn die er ook allemaal nog. Eens denken, zal ik de mensen eens op alfabetische volgorde zetten, misschien dat me dan opeens een naam te binnen schiet die ik niet zie staan. Pfoe... De Hansen, Linda's en Mirjammen vliegen me om de oren... wat een dubbele namen, dat is ook lastig.
Ik bedenk me dat het eigenlijk best sneu is voor degene die me ontvriend heeft dat ik nu niet weet wie hij of zij is. Misschien denkt die persoon nu wel dat ik mooi bij de neus ben genomen. Maar wie kan reden gehad hebben om me met die intentie te ontvrienden? Ik kan niemand bedenken. Sommige mensen zijn vrienden van vrienden, sommige mensen heb ik bijna nooit in het echt ontmoet. Ik zou het niet vreemd vinden als daar iemand tussen zit, of zat, die me in de prullenbak heeft gegooid. Zelf heb ik ook wel mensen ontvriend die net wat verder weg staan. Je zit ten slotte niet op hyves vrienden te maken óm het vrienden maken. Ik heb wel eens iemand ontvriend die 600 vrienden had en ik vermoed dat die persoon me niet gemist heeft.


Maar ondanks hard nadenken kom ik er niet achter. Dan komt Hannie thuis en bespreken we de dag. Ze vertelt over kantoor en ze vertelt dat ze met haar moeder heeft gebeld voor de nieuwste verhalen over onze nichtjes. Tussen neus en lippen door vertelt ze dat haar zus weer eens, na 6 maanden de computer had aangezet en haar bijna vergeten hyves-account heeft opgezegd. Ah, natuurlijk, die was het. Ze was nooit online en stond vast helemaal onderaan de lijst. Ik zie haar vaker in het echt dan dat ik haar foto op internet zie. Ik had haar gemist omdat ik haar niet gemist had.
lutek Zondag 07 Februari 2010 at 10:58 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.