Ontdooien

De dames zijn niet van ijs. Ze leken dat lang te zijn. De hele winter lang. Nu ontdooien ze. Dat gaat langzaam. Dat duurt nog wel een tijd. Maar langzaam zie je dat ze niet van ijs zijn. Ze zijn van steen.


Dit is geen analogie, geen metafoor, geen vergelijking. Het is een wandeling in Het Park. Twee maanden geleden was er bijna geen dame te zien, nu zijn ze goeddeels onbedekt.
Vorige week moest wegens dorpse verordening, ergens in een plaatsje aan de buitenrand van de middle of nowhere (New Jersey), een sneeuwpoppenmaker zijn creatie, geïnspireerd op de Venus van Milo, een BH aandoen. De sneeuwpop zou volgens omwonenden aanstootgevend zijn.
De ijzige, stenen dames in Het Park werden al eens getooid in jas of hoed, maar een BH heb ik ze nog niet aan zien hebben.


Ik zag een familie nijlganzen over het ijs schuiven, Nijlganzen zijn van alle parkbewoners altijd het eerst met jongen. Ik ben ornitologisch onvoldoende onderlegd om verdere belangwekkende mededelingen te doen. Ik heb geen vroege vondsten gedaan, ik zag nog geen zwaluwen. Ik zag alleen de dames, ook al waren ze van steen.
lutek Vrijdag 12 Maart 2010 at 9:19 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Eén reactie

Arno
Tsja, het voorjaar komt er weer aan... alles ontdooid dan, zelfs (of vooral?) dames.
Arno, - 14-03-’10 13:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.