Bliss

Om 11 uur 11 sta ik op, veel gekker moet het niet worden. Om 11 uur 11 ('s avonds) loop ik Haagse Bluf binnen. Een thema lijkt zich af te tekenen. Er tekenen zich nog wel meer thema's af, bij voorbeeld dorst naar bier en avontuur, maar daar ben ik nog niet van op de hoogte, dat zal zich pas openbaren na de 3e of 4e versnapering. Als ik zo ver kom. Er wordt gesproken over nijlganzen, over wandelende huisdieren die prefereren stil te zitten, en over bijna niet verkrijgbaar bier. Je zou er dorst van krijgen. Het komt goed uit dat ik in HB zit en er bijna niet verkrijgbaar bier in huis is. Maar HB wordt nooit erg laat. Voordat ik verword tot bezemwagenvoer verwijder ik mijzelf.
Op de Van Oldenbarneveltstraat is een nieuw café geopend, Bliss, waar eerst de Kameleon gevestigd was. Binnen is nog plaats aan de bar, juist naast Rafaël. Hij is verliefd op de barman. De barman mag dat niet weten. Ik roep de barman en vertel het hem. Al dat gedoe, je kunt zoiets maar beter meteen duidelijk maken. De barman gaat door met barman zijn. Misschien hoort hij al de hele avond dat mensen verliefd op hem zijn.
Mijn andere buurman is Ben. Ben is eindelijk uit de kast, na 24 jaar. Wat een tijd.
Romeo stapt de winkel binnen. Romeo heeft de kin van een bokser, maar ik kan me niet voorstellen dat hij ooit iemand heeft geslagen of geslagen is. Hij heeft 's morgens alleszins meer te scheren dan anderen. Het wordt drukker en gezelliger dus lijkt het me tijd weer op te stappen.
In Rotown is een dansavond. Ik hang een beetje nutteloos tegen de bar. Ik hou mijn buik in als er mensen passeren, niet om indruk te maken, maar omdat het zo vol is. Als 2 dames passeren, gaat de eerste hardgrondig op mijn voet staan, de tweede zegt dat ik normaal moet doen. Hoe ik precies normaal moet doen weet ik niet en besluit weg te gaan.
Dizzy is het laatste station. Hier voel ik me niet te veel maar te weinig. Ik hou een taxi aan en ga naar huis.
lutek Maandag 17 Mei 2010 at 4:48 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.