Momentopname

Mijn linkerknie is dik en pijnlijk, maar gelukkig hoef ik vandaag nergens heen. Ik lig eerst een uur in bad, dan een uur op het balkon, en stel tevreden vast dat alle wandelende takken nog altijd wandelen. Nee wacht, dat ze nog altijd stil zitten.
Eergisteren nam ik een prijsvraagfoto van de takken en stuurde die op naar de PVDD ZH. Ik hoop dat ik niet win. Niet alleen omdat er aan een PVDD-prijsvraag natuurlijk helemaal geen prijs verbonden is, maar vooral ook omdat de foto een momentopname was.
Wat wil het geval? Het doel van de wedstrijd was met een foto weer te geven wat het is dat 'de dieren van ons verlangen', ogenblikje, ik haal de juiste woorden even aan... De foto moet uitbeelden wat dieren van de politiek vragen. Wat hebben ze nodig? Waar moeten onze volksvertegenwoordigers mee aan de slag?
Een prachtfoto had ik genomen, de beestjes lagen gezellig bij elkaar, beschermden elkaar, 2 grote bovenop, de kleintjes daaronder en daarnaast. De grootste werd net wakker en stond op de uitkijk, keek me aan met een blik die zoveel wilde zeggen als: "Goed, een foto maken mag, als je daarmee maar niet onze ziel wegneemt" (of hoe is dat geloof ook alweer? misschien dat ik een paar dingen door elkaar haal.)
Ik sneed de foto bij, voegde het als bijlage toe aan mijn email en net voordat ik op 'verzenden' kon drukken, hoor ik me daar een kabaal ontstaan in het terrarium.
De grootste tak is sinds vorige week niet langer het enige volwassen mannetje. Dat is iets wat hij maar moeilijk kan verteren. Het 2e mannetje slaapt ook sinds vorige week onder de andere kurkwand. Hij mag niet in de buurt van de 1e komen. Nu echter - en misschien wel juist omdat ik het vredig tafereeltje ruw stoorde door het nemen van een foto - was de maat vol voor de 1e tak, hij rende door de kooi, jaagde nummer 2 op, en stond vervaarlijk te dreigen met de stekels op zijn poten. De 2e tak stond doodsangsten uit en rende voor zijn leven. De eerste was hem weer even kwijt, zat stil, en klopte agressief met zijn achterlijf op de kurkwand, snel en hard, zelfs ik werd er bang van. Maar gelukkig niet zo bang om niet te weten wat ik moest doen. Ik pakte tak 1 resoluut beet - hij kronkelde in mijn hand, wilde me krabben en steken - en stopte hem apart in een plastic bak. Zo, die mocht een uurtje bijkomen.
Ik liep terug naar mijn email en las die nog eens over. "De beestjes beschermen elkaar." Ik zuchtte. Moest ik dit werkelijk inzenden? Ik pakte een alcoholvrij biertje en overdacht de hele zaak nog eens. Uiteindelijk heb ik de foto toch verstuurd. Maar eigenlijk hoop ik dat ik niet win.


(Ik mag de foto nog niet plaatsen, dat mag pas nadat de winnaar(s) bekend zijn gemaakt.)
lutek Zondag 23 Mei 2010 at 12:45 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.