4 Euro

De Unie Late Night is een maandelijke talkshow waarin Ernest van der Kwast steeds 3 gasten ontvangt, omkleed met muzikale inbreng (of output, als u wilt) van een kleinschalige band. Het 2e seizoen is net met goed gevolg volbracht. Zelf was ik er voor het eerst. Altijd een beetje spannend, een eerste keer. Ik hoopte dat Caja mijn hand zou vasthouden, doch door onhandige zit was dat niet mogelijk.
Ik mocht er zijn, zo vond de sfeerimpresserende huisfotografe, ik zat nog niet of ze kiekte me direct al enkele malen. Wellicht viel ik op doordat ik de ULN voor het eerst bezocht en nog niet tot de incrowd behoorde. Ik voelde me bijzonder sfeerimpressief.


Ernest was in vorm en hoefde bijna niet op zijn spiekbriefje te kijken om spontane vragen te stellen. Er was veel te lachen, het was los en ontspannen.
Halverwege de avond nam Ernest de culturele agenda door. Bij enkele voorstellingen was hij van mening dat de toegangsprijs wat aan de hoge kant was en begon daar publiekhalve op af te dingen. "4 euro, meer niet!" Het zal zijn moeder zijn die door hem sprak, Mama Tandoori houdt een ieder in een ijzeren greep.
Eén der gasten was Ziya Ertekin, een verzamelaar van 78-toeren-platen. Hij had enkele staaltjes meegenomen, waaronder een plaat uit India, en vroeg Ernest hiervan de tekst te vertalen. Ernest deed zijn best. Hij kon niet alles verstaan, maar hij was er vrij zeker van dat er gezongen werd over het verhandelen van desbetreffende plaat, en wel voor 4 euro aan de gastheer van deze avond. De gast twijfelde; de wel erg toevallige toepasselijkheid van de tekst deed de geloofwaardig ervan geen goed. Hij ging niet tot verhandeling over. Wel verhandelde hij over andere oude platen, en de soms exotische manieren van hun bekomst.


Tot slot werd medegedeeld dat de toegangsprijs voor volgend seizoen met anderhalve euro zou worden verhoogd tot... inderdaad... 4 euro.
Na afloop trok de gehele Unie in een lang lint (de vorm was afhankelijk van de engte van het gangensysteem) van hier naar daar. 'Daar' was om precies te zijn bij de buurman, 5 meter verder, alwaar Ernest aan de bar het voortouw nam en wel zodanig dat het niemand anders meer lukte een versnapering te bestellen. Hij trakteerde ons op een zoete witte wijn en een McChouffe. Hij glimlachte van oor tot oor en vertrouwde toe aan deze en gene: "Ik ga uit, hoor, vanavond. Ik waarschuw je alvast. Ik ga echt uit! Echt! Dan weet je dat, hou er maar rekening mee."
Wij namen het voor kennisgeving aan, praatten nog wat in het rond en proostten op de geslaagde avond. In September is de volgende editie van De Unie Late Night.
lutek Zaterdag 05 Juni 2010 at 9:25 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Eén reactie

Laura
En ik zal daar weer zijn.
Jij ook?
Laura , - 06-06-’10 11:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.