Tour de Rotterdam

Hannie en ik zijn een paar keer op vakantie geweest in Frankrijk. Het zou ons niet verbazen als wij daar nog een paar keer op vakantie zullen gaan. Eenmaal viel ons bezoek samen met de doorgang van de Tour de France, het grootste, mooiste sportevenement van het jaar. Je helden bijna aan kunnen raken, dat is wel iets bijzonders. In de vroege ochtend - maar toch al véél te laat - vertrokken wij naar de Col de Colombière. We mochten de auto verrassend ver de berg oprijden, maar dichter dan 10 km onder de top kwamen we niet. De plek was niettemin erg mooi en temidden een haarspeldbocht zouden we de renners zelfs 2 keer voorbij kunnen zien zwoegen. Ver in de middag kwamen ze pas langs. De caravaan duurde anderhalf uur, de renners zelf waren in geen tijd voorbij. Wat nou, stijl berg op? Ze trapten gewoon met 35 in het uur naar boven. Zoef! En weg waren ze weer. We hadden ze niet eens herkend.


Heel laat in de avond keerden we terug op de camping. Het was zeer de moeite waard geweest, maar wel van eenmalige aard. Zo dicht zouden we nooit meer bij de Tour kunnen zijn.
Nooit meer... totdat vorig jaar het schema van 2010 werd bekend gemaakt. De proloog zou met start/finish op nog geen 100 meter (ik zeg: NOG GEEN HONDERD METER!!!) voor ons huis plaatsvinden. Uniek. Once in a lifetime. Geweldig. Eretribune. Bevoorrecht. We moesten alleen nog bijna een jaar wachten.


Maanden kwamen en maanden gingen. Intussen hadden wij een prachtvakantie geboekt. Eentje die je nou niet bepaald ieder jaar maakt. Eentje in de categorie Nepal en Costa Rica, zeg maar 'buitencategorie'.
"Buitencategorie, is dat ook niet een wielerterm?"
"Ja, inderdaad. Zeg wanneer is de Tour ook alweer?"
"De Tour, die is begin juli..."
Hannie en ik keken elkaar verschrikt aan. De Tour op nog geen 100 meter voor je huis, terwijl wij 11000 kilometer verderop over een berg heen lopen.
lutek Donderdag 01 Juli 2010 at 3:31 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

bas
NEEEEE...oh wat errrruuugg!:-@. Sapperdeflap, Hoe kon je dat nou doen. Gevalletje jammerdebammer. Schrale troost, ze fietsen zo snel dat ze zo weer voorbij zijn. Maar veel belangrijker: Waar ging de reis ook al weer heen? En fietsen ze daar ook.
bas, (E-mail ) (URL) - 01-07-’10 17:14
Laura
Hier helaas hetzelfde geval. Terwijl de tour in volle gang dichterbij dan ooit is (op een vakantie in Frankrijk na dan) verken ik het landschap van Wales. Fijn dat mijn collega's bepaalde wanneer ik vrij moest!
Laura, (URL) - 02-07-’10 11:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.