De Natuur is Mooi

Mijn baas is al lang mijn baas niet meer. Maar hij is dat altijd geweest, totdat hij het niet meer was. Hoe moet je zo iemand anders noemen dan baas? Okay, hij zegt niet meer tegen me dat ik dit of dat moet doen, maar dat is geen verschil met 4 of 8 jaar geleden. Toen zei hij dat ook niet. Samengevat: Al is hij niet meer mijn baas, voor mij blijft hij het, omdat hij dat toch al niet was.
Mijn baas keek vanaf het balkon uit over de binnenplaats, mompelde iets over de schreeuwende kinderen bij het KDV een paar deuren verder, beoordeelde de jaarlijkse invloed van de paardekastanjemineermot op de boom in de tuin, en voorspelde en passant het weer voor de komende dagen. Er vloog een merel voorbij.
"Er zit bij mij achter ook een merel, die zingt de hele avond. Dat wordt nog beantwoord ook, van 2 verschillende kanten. En hij is helemaal niet bang. Als ik 's avonds achter zit dan loopt hij zo over mijn schoenen heen. En er zitten eenden. En meerkoetjes. Die maken een kabaal soms, als ze hun territorium aan het verdedigen zijn."
Meerkoetjes maken altijd kabaal en voelen zich altijd tekort gedaan, zelfs als ze de hele plas tot hun beschikking hebben. Ernest van der Kwast noemde ze in zijn blog vorig jaar de hooligans onder de watervogels. Ze vallen iedereen lastig, zonder reden.
"Kikkers hebben we ook, die hoor je de hele nacht door. Een prachtig geluid. Er is ook zo'n stukje zand net naar het water toe. Dan komen daar de mussen op af - heb je dat wel eens gezien? - die gaan zich dan wassen in het zand, zo'n leuk gezicht. Ja, de natuur is mooi."
Ik bekeek mijn broek en mijn shirt. De vlekken waren er nog aardig uitgekomen. Vanmorgen vloog een meeuw over me heen en liet het regenen. Gelukkig was ik een minuut later op kantoor en kon ik mij verschonen.
"Ja", beaamde ik, "de natuur is mooi." Al staan de mensen soms net even in de weg.


lutek Woensdag 21 Juli 2010 at 10:12 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.