De Aap met de Billen

"Anne is in de waarom-fase, bereid je maar vast voor." Anne kan dan misschien in de waarom-fase zijn, we pareerden de waarom-vragen door haar de ogen uit te laten kijken, door haar steeds zich te laten verbazen en geen tijd te gunnen zich iets af te vragen. Welke setting leent zich hier het best voor? Optie 1 - de dierentuin. Optie 2 - er is geen optie 2. Het moest en zou de dierentuin worden, vooral ook omdat Anne zelf al had aangegeven daarheen te willen. Je hebt dan geen keus als populairste oom en tante.
"Diergaarde, dat is een oud woord voor dierentuin. Dat is omdat de dierentuin ook al heel oud is." Eigenlijk is het heel simpel, je ouwehoert gewoon aan één stuk door de hele dag. Je geeft haar geen kans om te vragen waarom iets is zoals het is. En het is nog reuze educatief ook. Dat merk je wel als ze je de volgende dag opeens letterlijk citeert - vooral de dingen die je tussen neus en lippen door had gezegd. Het blijft oppassen.

De apen waren het leukst, en de olifanten ook. En de tijgers. En ook de neushoorns waren het leukst. Maar de apen waren wel het leukst leukst.
"Welke apen vond je het leukst?" Een overbodige vraag, we wisten het antwoord al. "De aap met de billen. Die ene aap ging op de billen van die andere zitten." De waarom-vraag bleef gelukkig uit.
lutek Zondag 25 Juli 2010 at 1:14 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Eén reactie

Arno
Ja, zo gaat dat in de dierenwereld.
Ze gaan gewoon van bil, ineens, zonder waarschuwing vooraf.
Ook als Anne voor het hek staat.
Arno, - 25-07-’10 19:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.