Bambi

Anne viert. Anne is vier. Al vier jaar op rij is ze jarig geweest. Hoera.
Ze laat de cadeau's zien: iets waar je mee kunt gooien, iets waar je mee kunt zwaaien, iets waar je van af kunt vallen. Tal van mooie cadeau's. Ook een paar voorleesboekjes. Oom Lutek moet voorlezen. Anne bekijkt ondertussen de plaatjes.

De dieren van het grote bos staan te kijken bij een nieuw hertje dat geboren is. Stampertje lacht als het nieuwe hertje omvalt wanneer hij probeert te staan. (Bambi is geen meisjeshert, dat vergeet ik altijd.) De volgende dag gaan ze spelen in het bos, heel leuk allemaal. Herfst en winter, ijs, nog zo het een en ander. Bambi ontdekt de wereld. Je moet wat als hert.
Mama Hert loopt met Bambi door het bos. Opeens schrikken ze, er komen mensen aan. Mama zegt dat ze hard weg moeten lopen. Bambi rent weg, raakt de mensen kwijt maar ook haar mama. Later zijn de mensen weg. Ook mama is weg. Mama is dood.


Ik lees verder maar Anne is er niet helemaal meer bij. Ze bekijkt de plaatjes op zoek naar Mama Hert. Dat is Mama, roept ze een paar keer. Nee, dat is Papa. Of dat is Felice. Of dat is Bambi zelf, met gewij.
Hoe dichter we bij het eind van het boekje komen, hoe meer het tot Anne doordringt dat Mama Hert echt niet meer in het verhaaltje voorkomt. De dood is geen gele kaart.
lutek Zondag 01 Augustus 2010 at 12:59 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.