Goth oh Goth

Vandaag zag ik een heel mooie gothic dame in de metro, met twee tassen in de hand, tot over de rand toe gevuld met gothic snuisterijen: lampjes, kandelaars, enzovoorts. De metro had echter meer te bieden, de aandacht werd vooral getrokken door een meneer die wilde instappen op Wilhelminaplein ("Pas op, dit perron loopt schuin."). Hij deed dit uiteindelijk ook, maar nam er wel alle tijd voor. Hij stond eerst een tijdje voor de gesloten deur, keek door het glas naar binnen, keek nog eens naar binnen (dit ging gepaard met schokkende oog- en hoofdbewegingen), drukte toen op de knop om de deur te openen, stapte naar binnen en begon vervolgens een betoog over hoe slecht het tegenwoordig gesteld is met de behulpzaamheid van medepasagiers. De gothic dame en ik keken elkaar even aan en beiden trokken een wenkbrauw op, ik weet niet zeker meer welke. Ik waarschijnlijk mijn linker. De meneer betoogde en betoogde. Vroeger! Als je zag dat iemand wilde instappen dan deed je de deur open! Dat was normaal! (Dit is de korte versie.)

Iedereen dacht iets maar niemand zei iets. Misschien had hij gelijk. Maar wat mij stak is dat hij onderscheid maakte tussen instappende en uitstappende mensen. Want zijn betoog is omkeerbaar, wat de vraag met zich meebrengt: Waarom deed hij zelf de deur niet open voor iemand die uit moest stappen? (Die was er, maar stond niet naast de deur en moest van ietsje verder komen.)

Wat mij ook stak is dat hij mijn aandacht wegkaapte bij de gothic dame. Ik kende haar ergens van, maar van waar? Ik wist het niet. Omdat ik geen idee had hoe ik het beste een flater kon slaan, besloot ik te vragen of ze gisteren ideeën had opgedaan, wijzend op de gekochte artikelen. Ze keek me niet-begrijpend aan. Het Castle Fest, verduidelijkte ik. Ah, nee, dat was het niet, ze had nog wat bonnen liggen dus was ze even naar de Xenos geweest. Ja dat kon natuurlijk ook. Nog altijd wilde me niet te binnen schieten waar ik haar eerder had gezien. Black widow? Daar kom ik nooit. Exit? Zou kunnen, ben ik ook al een jaar niet meer geweest. De Xenos zelf!? Nee, dat zou wel heel toevallig zijn.

Station Zuidplein. Ik knikte vriendelijk naar de mooie gothic dame en naar de behulpzame meneer, liep de trap af en verder naar flat B van het Zuiderterras. Toen ik binnenstapte en de post uit de brievenbus haalde hoorde ik voetstappen achter me voorbijlopen. Het was de buurvrouw uit flat C. Die met die vent onder de tato's! En die beestachtig grote hond!

Dag buurvrouw.

lutek Dinsdag 10 Augustus 2010 at 12:40 am | | default
Gebruikte Tags:

Eén reactie

Jan Dumee
Je verhalen zijn om van te smullen!!!Yes!! Breng ze vooral ook een keer fysiek uit!!
jans
Jan Dumee, - 11-08-’10 11:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.