Lowlands 2 - Tenten

Om me heen hoor ik diverse stofzuigers. Stofzuigers? Nee wacht, het zijn electrische pompjes om de luchtbedden mee op te blazen. Ik heb een voetpompje. Nog nat van het tent opzetten pak ik een blikje en een sigaret, ga in de tuinstoel zitten en bedien vanuit die positie de voetpomp. Ik heb 1 van de 2 openingen in het luchtbed afgedicht (slim!). Ook heb ik het pompje aan de juiste opening aangesloten: blazen, niet zuigen (ook slim!). Regelmatig wissel ik linkervoet af met rechter evenknie. Ik geniet van een hoog 'Pom pom pom'-gehalte alsook van veel 'tra la la'.

Na 10 minuten is het luchtbed nog zo plat als een dubbeltje. Ik ga op onderzoek. Hoewel ik niet achter de reden of oorzaak van het euvel kom, kan ik niet anders dan constateren dat de pomp niet werkt. Met de mond blaas ik het bed in 5 minuten op. De mond is een belangrijk instrument, ook als er geen woorden uitkomen. Misschien wel juist als er geen woorden uitkomen.

Om mij heen worden meer en meer tenten opgezet. Iets waarvan je verwacht dat het een paadje zal blijven - handig zo tussen die hele rij tenten door - wordt in rap tempo volgebouwd. Ik zie 2 mensen met een nogal futurisch aandoende tent stoeien. De één houdt besluiteloos een stuk zeil en een stok in zijn handen, de ander bestudeert een bijgeleverde, futurische opzetbeschrijving, ondertussen op haar lip bijtend en onzeker wijzend naar een punt van het zeil. (ik maak net te laat een foto)

Het komt vast goed. Straks staat de tent opeens zonder dat één van beiden weet hoe dat nu precies gekomen is.

lutek Maandag 23 Augustus 2010 at 3:50 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.