Lowlands 4 - Het is Festival

In het gras gelegen, luisterend naar Katzenjammer, lig ik bijna met mijn hoofd bij een dame op schoot, waarvoor ik mij excuseer. Maar het is niet erg. Het is festival.

Ik lig in het gras te luisteren omdat ik niet in de buurt van het podium kan staan te luisteren. De band treedt in een veel te kleine tent op. Bovendien een tent waarin, in verband met de stand van de zon, het podium onzichtbaar is. En bovendien heb ik zojuist al een tijdje gestaan, zo'n minuut of 20 bij de biertent. Lekker liggen in het gras is daarom een welkome verpozing, al dan niet op schoot bij een dame.

De dame is er 1 van 3. Er zijn 3 dames. Als je goed rondkijkt over het terrein zie je er nog wel meer, maar deze 3 dames horen bij elkaar. Ze bestuderen het spoorboekje en omcircelen hier en daar een bandnaam. Ik kijk en luister aandachtig mee, want één der dames lijkt een mij passende smaak te hebben. Smaak, aangaande muziek, ik heb geen idee hoe ze... nu ja, het gaat dus om de muziek.

Ik zeg dat ik nog niet zo veel bands heb aangekruist en ze is welwillend om het programma voor de rest van de dag met me door te nemen. "Eigenlijk geloof ik dat ik hier vooral ben om te schrijven", zeg ik en maak meteen wat reclame voor mijn blog. 3 seconden later houdt mijn pen het voor gezien. Ik moet wel zo beteuterd kijken! Dame 1 pakt direct een pen uit haar tas en doet die mij cadeau. Ik straal weer en maak nog wat notities.

Hoe we daarna op het gesprek komen weet ik niet precies, maar opeens zeg ik dat het me vanmorgen een slecht idee leek om mijn 'Christianity is stupid'-shirt aan te doen. Je krijgt dan van die zinloze discussies met mensen die niet begrijpen waar het shirt over gaat. Dame 2 verzit een bil. Ik begrijp dat ik iets verkeerds heb gezegd. Dame 1 kijkt de andere kant op, ze weet kennelijk wat nu gaat komen. Dame 3 zegt niets. Ze staart alleen wat voor zich uit, dromerig. Later realiseer ik me dat ze naar haar schoot zat te staren, wellicht in de hoop dat daar iemand met zijn hoofd op komt liggen.

Ik verzit ook een bil - iets wat ik trouwens steeds vaker doe, door daar ter plaatse zijnde lichamelijke ongemakken die nu beginnen op te spelen - en bereid me voor op een zinloze discussie. Die komt er gelukkig niet, alles blijft zinnig en zonnig. Het is festival. Ondertussen tekent dame 1 zomerbeestjes op de voeten van dame 3.

lutek Maandag 23 Augustus 2010 at 7:36 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.