Lowlands 5 - Vraag- en Kledingstukken

Peter te Bos heeft dit jaar de cijfers 9 0 5 3 7 op de torens boven de festivalingang laten zetten. Deze cijfers vormen kennelijk samen het getal 90537. Ik neem ten minste aan dat dat het de bedoeling is dat ze samen één getal vormen, hoewel dat helemaal niet zeker is. Niemand weet namelijk wat dat getal betekent, zelfs de festivaldirecteur niet. Tijd om Peter te Bos te ontvoeren en hem met behulp van veel drank te laten opbiechten. Maar hoe ik ook zoek, ik kan Peter niet vinden. Volgend jaar staat er weer een ander getal op de torens. Dan probeer ik het misschien weer.

Omdat ik al na 10 minuten op het festivalterrein - net als vorige week op Waterpop - reeds met een shirt rondloop dat naar bier stinkt, besluit ik uit protest dit jaar geen t-shirtcontroleur te spelen. Gewoonlijk heb ik er wel plezier in mensen aan te spreken op hun t-shirt, te vissen naar het hoe en waarom, kortom om ze het hemd van het lijf te vragen. Nu sla ik over. Met een schuin oog (van de drank?) scan ik nog wel onophoudelijk wat dit jaar de leukste kreten zijn, maar ik ben er niet echt actief mee bezig. Tot mijn vreugde constateer ik wel dat, enkele reclame- c.q. festivalshirts daargelaten, The Beatles de meestgedragen band is op de laaglandse festivalbuik. 1-0 voor de echte muziek. Verder zie ik 4 verschillende shirts van Joy Division, maar geen enkele van Morrissey of Smiths.

Misschien moet ik mijn vermomming als stippencontroleur weer eens uit de kast halen? Ik schiet een stel aan dat in het gras zit en vraag de Hij van het stel hoeveel stippen de panty telt die de Zij van het stel aanheeft. Hij weet het niet. Een verkeerd antwoord. Elk antwoord was goed geweest, maar zeggen dat je het niet weet is altijd fout. Ik geef hem nog een voorzet, ik raad hem aan vanavond toch minimaal de helft van de panty te onderwerpen aan een nauwkeurige stippencontrole. Het zijn nog wel van die mooie stippen ook: rood op zwart. Hij lijkt het een slecht idee te vinden. Ondertussen zie ik dat Zij behoorlijk teleurgesteld is. Zij had wel een potje stippen willen tellen, gezellig samen. En dan net als hij bijna is uitgeteld zou ze dan floepsie hebben gedaan met haar benen in de lucht, zodat hij weer overnieuw had moeten beginnen. Helaas, het zit er niet in. Ik laat ze aan hun lot over.

Omdat ik toch even terug naar de tent moet om een uurtje te gaan liggen - lopen lukt niet meer zo makkelijk en ik gooi de paracetamol nu als smarties naar binnen - besluit ik me meteen maar te verkleden. Dat lopen wordt echt een probleem. Ik zie verscheidene mensen moeilijk lopen, maar ik loop toch wel het moeilijkst. Je moet ergens de beste in zijn.

Een buurman vertelt me dat zijn tent vannacht is leeggehaald, nota bene terwijl hij erin lag te slapen. Ik besluit alle waardevolle spullen met me mee te dragen. Dan de kledingkeuze, ik besluit toch maar het 'Christianity is stupid'-shirt aan te trekken. Ik heb een paar leuke shirts gezien, maar het niveau blijft magertjes dit jaar. Net als vorig jaar zie ik meteen overal mensen elkaar aanstoten, het is kennelijk nogal aanstootgevend. Een paar mensen schudden me de hand of steken een duim op. Eéntje wil er met me op de foto. Er is in ieder geval nog iets geslaagd dit festival.

lutek Maandag 23 Augustus 2010 at 9:16 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.