Lowlands 8 - De Wereld Redden

Gezeten op een bankje voor de India, luisterend naar Beach House, van tijd tot tijd wegzwevend, van tijd tot tijd opstaand voor een foto of een biertje, evalueer ik het groen-gehalte van het festival met een jongen die zo dadelijk naar Alpha gaat om Snow Patrol te zien. Voorlopig blijft hij nog even zitten, zegt hij tijdens het eerste nummer. Een half uur later zegt hij dat nog een keer. Hij evalueert wat om zich heen, wat niet meevalt in het donker, en zegt: "Nou, als ik naar het gras kijk, dan is het elke dag slechter gesteld met het groen-gehalte hier op het festival."

Ik reageer hierop met: "Ik ken iemand die ik niet meer zie, maar die ik gisteren nog zag..."

Ik stop even om na te denken of het nog klopt wat ik zeg. Voordat ik begin verder te praten, stop ik nog een keer om te peilen of het iets uit zou maken voor het begrip dat de jongen voor mijn verhaal zou opbrengen. Tegen die tijd weet ik niet meer wat ik nu eigenlijk wilde vertellen.

Laura had gisteren een bizar pak aan dat iets groens uitdrukte, nee, dat heel veel groens uitdrukte, maar dat vooral erg veel pijn aan je ogen deed. Ze heeft zo wel gratis toegang tot het festival verkregen. Er gaan razend veel groene initiatieven uit van het festival. Zelf schaar ik het onder bezigheidstherapie, maar als je er gratis mee op het festival kunt komen valt er natuurlijk wel iets voor te zeggen.

Net als de jongen ben ik vandaag aangehouden door een Greenpeace-meisje met verlicht gezicht. Net als hij dacht ik in eerste instantie dat het iemand van een sekte was. De groene blik in haar ogen deed je huiveren. "Gaat u vandaag de wereld redden?" Nou, ik dacht het niet, heb je al eens om je heen gekeken?

Anders dan hij ben ik zelfs twee keer staande gehouden. Door hetzelfde meisje. Met dezelfde vraag. Het is dat ik niet nog een reden nodig heb om het festival vroegtijdig te verlaten. Ik denk dat ik groener ben dan de meeste mensen die op een groen-camping staan. Dit dan slechts in termen van afval verzamelen, want afval maken doet iedereen natuurlijk net zo hard, terwijl dat nu hetgene is wat een halt zou moeten worden toegeroepen. Terwijl ik dit bedenk, schiet het mij te binnen dat ik zelf juist wèl op een groen-camping sta. Oei oei, hoe moeten de andere campings er dan uitzien? Ik vrees dat Laura nog tot laat in de week bezig zal zijn met puinruimen.

lutek Dinsdag 24 Augustus 2010 at 12:00 am | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.