Lowlands 10 - Parkeerbeheer

Voor de vierde keer blader ik het programmaboekje door in de ijdele hoop iets te zien wat ik nog niet gezien heb, iets wat me kan bewegen te blijven. Ik vind het niet. De festival-HEMA heeft me kunnen voorzien van een vers pakje paracetamol, waarin reeds bij de koffie al een flink gat geslagen is. Vandaag drink ik geen alcohol, ook al is het al half 1 's middags. Vandaag ga ik naar huis. Ik mag met de hoeveelheid pillen in mijn lijf vandaag waarschijnlijk nog minder auto rijden dan met de hoeveelheid alcohol gisteren, maar toch hou ik het voor gezien.

De bagage is gelukkig een stuk lichter dan op de heenweg. Anderhalf sixpack alcoholvrije biertjes is opgegaan. Koffie, cake, worstjes. De wijn is nog onaangeroerd. Die had ik nog zo keurig overgeschonken in plastic, volgens festivalmaatstaven. Ik denk dat ik één van de weinigen ben op de groene camping die dat heeft gedaan. Waggelend loop ik naar de uitgang. Morgen om deze tijd staat er een file van 3 uur om alleen al de parkeerplaats af te komen, net als vorig jaar. Dat loop ik nu in elk geval mooi mis.

De parkeerplaats is groot, wat zeg ik, de parkeerplaats is immens. Toch loop ik zowat in één keer goed. Maar de auto die ik zoek staat er niet. Ik ben een nul als het op auto's aankomt, daarom pak ik het kentekenbewijs om te controleren naar welk merk en kenteken ik ook alweer op zoek ben. Langzaam loop ik een stukje terug. Dan loop ik een volgend pad in. Dan een pad verder. Dan 3 paden terug, terug om de bomen. Nee, dat is onzin, ik stond zeer zeker aan deze kant van de bomen. De auto blijkt te staan op nog geen 20 meter waar ik eerst was, een half uur geleden. Het verschil met 2 dagen geleden is dat er nu een afzetting ontbreekt. Ik was steeds op zoek naar een laatste plek van een rij. Doordat de afzetting nu is weggehaald, staat de auto opeens midden in een rij. Op het moment dat ik de auto zie (en even meen ik dat de auto mij ook ziet), ontvang ik een sms'je van huis. Tot straks, liefje, doe je voorzichtig. Kus. Ik start de auto en rij bijna in één keer goed naar huis.

lutek Dinsdag 24 Augustus 2010 at 01:31 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.