Lowlands 11 - Thuis

1 dag te vroeg terug van Lowlands, 10 jaar te laat naar de dokter. Tot mijn oogballen onder de pijnstillers stap ik bij de verkeerde tramhalte uit. Ik woon al 42 jaar op Charlois maar ik stap verkeerd uit. Vervolgens loop ik langs de tramrails naar de volgende halte terwijl ik eigenlijk vanaf het punt waar ik uitstapte veel beter had af kunnen slaan.

De dokter roept me binnen. Ik schud hem de hand alsook de hand van een leerling. Op de brillenglazen van de leerling staan de woorden uit zijn studieboeken nog te lezen, zo vers is hij.

"Dag dokter, ik heb erg veel last van de achterkant, de onderkant, u weet wel, daar waar men liever niet over spreekt, en ik zou graag een operatie willen hebben." De dokter begint over aanpakken van de oorzaak maar het gaat langs me heen. Iets over voeding en stoelgang. Ik begrijp dat er niet zo snel tot opereren wordt overgegaan bij mijn soort klachten.

"Laten we eerst even naar hiernaast gaan", oppert de dokter. In colonne schuifelen we gedrieën naar hiernaast. Ik moet met de billen bloot. "Hoewww!!", roept de dokter. Er klinkt schrik en bewondering in zijn stem. Nog voordat ik mijn broek weer heb opgehesen, heeft hij de verwijskaart al geschreven. "Het zal erfelijk zijn bij u, dit is ehh..." Hij heeft er niet direct een goed woord voor maar ik begrijp dat ik in de wat zwaardere categorie val. "U heeft er aanleg voor."

Het is na 42 jaar goed om te weten dat ik toch nog ergens aanleg voor heb.

Ik wil nog iets weten over de bijwerkingen van Diclofenac maar kan het woord tot 3 maal toe niet uitspreken, zodat ik daarmee waarschijnlijk mijn eigen vraag al heb beantwoord. Beter probeer ik in korte zinnen te praten, geen komma's, geen bijzinnen, anders weet ik zelf ook niet meer wat ik zeg. En al zou ik het antwoord van de dokter begrijpen, dan weet ik weer niet wat mijn vraag was. Terwijl ik na zit te denken over de korte zinnen heeft de dokter zijn hand al uitgestoken. Deze schud ik. Ook schud ik de hand van de leerling, hoewel dat bij hem met aanzienlijk minder enthousiasme gepaard gaat dan bij de eerste begroeting.

Binnenkort mag ik Ikazia overtuigen van het nut van een operatie.

lutek Dinsdag 24 Augustus 2010 at 01:37 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.