Duizelen

Wanneer was ik voor het laatst bij de apotheek? Het interieur is behoorlijk veranderd. De toonbank staat heel anders. Nee wacht, er staat helemaal geen toonbank. Een meneer kijkt me aan van achter een bureau. Hij volgt mijn blik die op zoek is naar de poeders- en pillenwand. Een klant draait zich om. Het is even stil. Dan zegt de meneer van achter zijn bureau: "De apotheek is twee deuren verder, of zoekt u een hypotheek?"

Even later word ik bediend door een hulpvaardige apothekersassisente. Iets te hulpvaardig. In plaats van me de gevraagde benodigdheden te verkopen wil ze eerst weten wat voor een hoest ik precies heb, welke holtes precies zijn volgelopen en of ik misschien nog andere medicijnen gebruik. Ook vertelt ze iets over bijwerkingen van de aankoop. Duizeligheid? Afwisselend licht en zwaar in het hoofd? Wat zou het, als je daar toch al last van hebt? Wie heeft ooit kunnen uitmaken wat het verschil is tussen kwaal en bijwerking?

Buurman links heeft een muziekje opstaan ad 180 beats per minute, buurman rechts breekt een muurtje af ad 20 beats per minute. Ik laat mijn hoofd iets naar beneden glijden, mijn oren verdwijnen onder de waterspiegel, de geluiden verdwijnen niet.

Voor de derde keer begin ik een boek te lezen. Op het zelfde punt. Na één bladzijde leg ik het weer weg. "Ik zou toch maar één dag ziek zijn? Dit hadden we niet afgespoken." Ik lig op de bank en spreek de beestjes toe die door mijn lichaam kruipen. Hoe kan ik ze het best te grazen nemen? En waarom heb ik maar één sok aan?

Als Hannie thuiskomt zet ze een theetje voor me. De honing is bijna op. Ontbijt om 18.30, heet dat nog ontbijt? Bij de Gall & Gall verkopen ze ook medicijnen, word je ook duizelig van. Of het helpt weet ik niet. Als je ziek bent moet er iemand zijn die thee voor je zet. Dat hoort zo. Deze thee komt uit Nepal.

Nepal. Ik doe mijn ogen dicht en kijk om me heen... Hiun Chuli (6434m.), Annapurna South (7219m.), Baraha Shikhar (Fang) (7647m.), Annapurna I (8091m.), Khangsar Kang (Roc Noir) (7485m.), Tare Kang (Glacier Dome) (7069m.), Ganggapurna (7454m.), Annapurna III (7555m.), Gandharwa Chuli (6248m.) en Machhapurchhre (Mt. Fish Tail) (6997m.). Hier heb je niks nodig om het je te laten duizelen.

lutek Woensdag 29 September 2010 at 5:15 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.