Kuipjesbroek

Laatst zei ik mijn moeder dat ze volgens mij de ziekenhuisverhalenleeftijd heeft bereikt. Dat zei ik tussen 2 ziekenhuisverhalen door. Het is een leeftijd die sommige mensen al voor hun twintigste bereiken, anderen bereiken die nooit. Met je echte leeftijd heeft het niets te maken. Het is net zoiets als een ouwe lul, dat kun je ook al zijn op je twintigste, heeft niks met leeftijd te maken, of geslacht. Een ouwe lul hoop ik nooit te worden, maar de ziekenhuisverhalenleeftijd komt soms akelig dichtbij.

Ik mocht weer op bezoek in Ikazia. Ik keek er al dagen naar uit. De dokter vertelde dat het moeilijk is te zeggen hoe veel behandelingen ik nog nodig heb. Soms is één keer voldoende, maar de meneer die hier net was, was er al voor de zevende keer. De moed zonk me in de schoenen, die ik inmiddels keurig in de hoek van de kamer had gezet, naast de ladenkast met materialen. Ik las de opschriften van de laden: kattenklauwtjes, hamer, bijtel, knabbeltang, eentandsklem. Ik begon te vermoeden dat het geen fijne middag zou worden. Dat werd het ook niet.

Als je moest kiezen waar iemand je zou behandelen met een soort van nietpistool, dan ben ik vrij zeker dat er bepaalde plekken zijn die als laatste of als allerlaatste genoemd worden. En dat is niet zonder reden. Het pistool ging 4 maal af. Ik werd wit, en ik werd koud en ik voelde in één tel alle poriën van mijn lichaam opengaan. In een delirium van pijn zag ik opeens mijn buurman in de wachtkamer zitten, en dacht... Hoe kom je in godkolerehemelsnaam aan zo'n broek, man!? Dat is toch niet normaal? Dat is een broek uit een stripverhaal! Een kuipjesbroek. Een broek als twee vergroeide Affligem-glazen. Een Siamese Affligem-broek. Hoe kan het bestaan? Je verzint het niet. Welke winkel verkoopt zoiets? Obelix, die droeg zo'n ding. Kom nou toch op, die dingen bestaan toch niet echt? Teringjantje!

Toen ik de gang in liep - ik weet zo gauw niet welke vervoeging van het werkwoord 'lopen' ik moet gebruiken, de juiste moet nog worden uitgevonden - keek ik nog even om naar de wachtkamer. Hij zat er niet meer, de man met de kuipjesbroek. Hij zal vast nog veel meer ziekenhuisverhalen hebben dan ik.

lutek Maandag 18 Oktober 2010 at 9:43 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.