Technisch Leeg

Een uitnodiging om deel te nemen aan een vrijgezellenfeest te Noord-Holland sloeg ik af. Het zou vast slagen, maar dat zou het ook zonder mij. Een uitnodiging om me te verkleden als pompoen, piraat of tovenaar sloeg ik ook af. Ook dat zou zeker slagen maar dan ook zonder mij. In een bekende kroeg in de stad was een gezellig samenzijn afgekondigd voor medewerkers aan en luisteraars van het radioprogramma 'Vraag het de Bieb', waarin mijn geleerde broer een belangrijke rol vervult. Omdat ik een dergelijk samenzijn vorige maand had gemist, wilde ik er ditmaal dubbel zo graag bij zijn. Dubbel zo graag... Ik zou straks een Leffe Dubbel bestellen en het 'Vraag het de Bieb'-team vragen waarom dubbel dubbel heet. Wat gebeurt er precies in het gistingsproces?

Toen ik binnenstapte zat de kroeg al goed vol. Het programma had meer luisteraars dan ik had verwacht. Bij nadere observatie bleek dat het gros van de aanwezige mensheid geen binding had met genoemde samenscholing. Toevallige passanten. Ik werd begroet en men zette een tafel bij. Dat deed me eraan herinneren dat ik nog altijd eens wilde weten waar het gebruik van handenschudden zijn oorsprong vindt, en ik 'Vroeg het de Bieb'. Daar had het team zo snel geen antwoord op. Binnen een uur zwelde de groep aan van 2 tot 6 tafeltjes. Wat een drukte. De barvrouw liep af en aan. Luisteraar Marieke vroeg om een nieuwe versnapering en attendeerde de menigte op ter plaatste zijnde bestelmogelijkheid. Luisteraar Ruud had nog minstens een half glas voor zich staan maar liet deze kans niet onbenut, opwerpende dat hij reeds 'technisch leeg' was en Barvrouw Nikki nu net in de buurt: 2 vliegen in 1 klap. Hoewel 'Vraag het de Bieb' inmiddels behoorlijk buiten werktijd opereerde, wilde iedereen toch graag weten waar die uitdrukking nu toch eigenlijk vandaan kwam, en of er iemand van de aanwezigen zelf ooit een klap van dat kaliber had verkocht, aan vliegen dan wel andere insecten.

Er kwamen meer en meer vragen ter tafel, op alle 6. Het team maakte overuren. De belangrijkste vragen waren echter niet voor hen maar voor Barvouw Nikki, die verstandigerwijs om versterking had gevraagd. Luisteraar Ruud was nog talloze malen technisch leeg. Luisteraar Taco en ik besloten klaarheid in de wanorde te scheppen door er vandoor te gaan. In een pub van Ierse makelij aanschouwden we een speciaal voor Halloween geboekte band. Die was bijzonder eng om naar te kijken, om nog te zwijgen van het aanhoren. Hier joeg je het publiek zeer zeker de stuipen mee op het lijf, kinderen en volwassenen gelijk. Vergissing onzerzijds: Halloween zou hier pas de volgende avond worden gevierd, dit was de gewone zaterdagavondband. Schrikbeeld voor morgen! We gingen heen. En naar huis ook maar meteen, we waren technisch leeg.

lutek Maandag 01 November 2010 at 8:36 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.